Zanimivosti

Apple je ustvaril najbolj dobičkonosno četrtletje v zgodovini kapitalizma

nn
19. 2. 2016, 07.34
Posodobljeno: 16. 7. 2023, 15.39
Deli članek:

Apple je bil ponovno proglašen za najvrednejše podjetje na svetu. Trenutno je vredno kar 525 milijard dolarjev, v zadnjem četrtletju pa so ustvarili dobiček v višini 18,4 milijarde dolarjev.

Youtube
Je Applovo samovozeče vozilo preteklost?
Brezplačnih 50€ za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Fortrade, licencirana brokerska hiša iz Londona, vsem bralcem ‘name of portal’, podarja brezplačnih 50€ za trgovanje s ceno delnic Appla na svetovni borzi.

Kljub temu, da je Apple podjetje, ki je ustvarilo najbolj dobičkonosno četrtletje v zgodovini kapitalizma, se vseeno sooča z resno dilemo ali ob prodaji svojega najprofitabilnejšega proizvoda, iPhone-a, lahko nadaljuje s finančno rastjo.

Zaskrbljujoče so tudi napovedi glede aktualnega četrtletja. Izvršni direktor Appla Tim Cook je izjavil, da bo prihodek Apple-a v trenutnem četrtletju verjetno padel za 50 do 53 milijard dolarjev, kar je pod konsenzom analitikov. V kolikor se napovedi uresničijo, bo prodaja padla za 11% na letni ravni, kar bi bil največji padec v zadnjih 15 letih. Vseeno pa je sedaj še prezgodaj za zaključke.

"Dobiček v zadnjem četrtletju pomeni, da podjetje še vedno služi veliko količino denarja, ki ga lahko vrne  delničarjem ali pa ga vloži v nove proizvode. V zadnjih treh mesecih je okoli milijardo ljudi uporabljalo Applove storitve. Pet milijard dolarjev pa prihaja samo od zaslužka s storitvami," pravi vir iz Fortrada.

Storitve Appla obsegajo iTunes, iCloud, AppStore in Apple Pay. Nedavno poročilo je pokazalo, da je prihodek iz teh segmentov v letu 2015 porasel za 23%. Nekateri strokovnjaki zaključujejo, da je čas, da Apple uvede noviteto, ki bo ponovno redefinirala trg, kot je bil to primer z iPod/iTunes ali iPhone-om.

"Apple naj bi že pripravljal takšen izdelek, a zaenkrat ostajajo skrivnostni. Mogoče, da bo to Apple Car, o katerem se že več let govori, ali pa platforma za virtualno realnost. V vsakem primeru pa se Apple zaveda, da mora nadaljevati z inovacijami", pravijo v Fortradu.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste