Zanimivosti

Priznanje kanibala: najboljše meso, kar jih je okusil, je bilo človeško

J.P.
1. 12. 2015, 11.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Bil je eden od raztrgane legije iskalcev srebra in zlata, ki so v upanju na čim ugodnejši razplet dogodkov v šestdesetih letih 19. stoletja prečesavali Skalno gorovje. Bolj ali manj uspešno.

Twitter
Zdi se, da le ni pobil svojih tovarišev.

Uborni zaslužek, ki mu ga je prineslo rudarjenje, je plemenitil z vodenjem po divjinah ameriških zveznih držav Utah in Kolorado. V začetku novembra leta 1873 se je Alfred Packer na čelu skupine 21 mož iz Bigham Canyona v Utahu odpravil proti domnevnemu najdišču zlata v bližini Breckenridgea v Koloradu. Po treh mesecih napornih potovanj se je skupina zatekla v tabor indijanskega plemena Ute poglavarja Ourayja, kjer stoji mesto Montrose. Ute so shirane in premražene može sprejeli medse ter jim dali jesti in piti. Poglavar Ouray jim je svetoval, naj ostanejo pri njih, dokler posebno okrutna zima ne popusti. A ker so se jim delno povrnile moči, so se Packer in pet drugih odločili, da nadaljujejo s potovanjem.

Wikipedia
Pred smrtjo je menda postal vegetarijanec.

Prva različica dogodkov

Dva meseca pozneje je Packer sam prispel v Los Pinos. Za človeka, ki se je v ostri zimi prebil skozi Skalno gorovje, je bil v presenetljivo dobrem stanju. Sprva je trdil, da se je od svojih sopotnikov ločil v snežnem viharju in da je živel od zajcev in raznovrstnega rastja. Ljudje pa so postali sumničavi, ko so odkrili, da je imel Packer nenavadno veliko denarja in številne predmete, ki so pripadali njegovim tovarišem. Pod težo vprašanj je priznal, da je resnica veliko bolj grozovita: štirje od moških, je trdil, so podlegli ekstremnim vremenskim razmeram. Ostala sta le Packer in Shannon Bell. Temu naj bi se zmešalo in ker je Packerju stregel po življenju, ga je bil primoran pokončati v samoobrambi. Nato pa ga je pojedel.

Druga različica dogodkov

Čeprav šokantna bi Packerjeva zgodba gotovo bila sprejeta kot tragična neprilika, če ne bi preiskovalci odkrili, da so bila trupla petih moških nakopičena v enem taboru in ne vzdolž poti, kot je trdil Packer. Moškega so aretirali in obtožili umora, a mu je uspelo pobegniti in se devet let izmikati roki pravice. Ujeli so ga v Wyomingu leta 1883. Takrat je povedal novo zgodbo. Trdil je, da je šesterica v tabor prispela živa, a so bili prešibki, da bi lahko nadaljevali. Nekega dne se je Packer odpravil iskati sled – ko se je nekaj ur pozneje vrnil, je odkril, da se je Bellu zmešalo in da je s sekiro pokončal štiri sopotnike. Ob Packerjevemu povratku naj bi že kuhal meso enega od njih. Ko ga je zagledal, ga je napadel s sekiro, Packer pa ga je dvakrat ustrelil v trebuh. Izgubljenemu in ujetemu v taboru mrtvecev mu ni preostalo drugega, kot da je naslednjih nekaj dni jedel meso svojih mrtvih tovarišev.

»Človeško meso mi je priraslo k srcu, sploh tisto na prsih.« - Alfred Packer

Vztrajal, da je nedolžen

Njegova kredibilnost je bila načeta, ker je tolikokrat spremenil svojo zgodbo. Porota ga je obsodila uboja. Za rešetkami je bil do leta 1901, ko so pretehtali dvomi o njegovi krivdi. Do leta 1907 je živel v Littletonu v Koloradu, dokler ni umrl, star 65 let. Ves čas pa je vztrajal, da je nedolžen. Nedavne forenzične preiskave se s tem bolj kot ne strinjajo.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste