Zanimivosti

Ameriška vlada priznala eno od najbolj slovitih videnj NLP-ja

R.T.
10. 7. 2015, 11.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Dogodek iz decembra 1980, znan tudi kot »britanski Roswell«, še danes vznemirja navdušence nad neznanimi letečimi predmeti in teoretike zarote. Kako tudi ne, saj se zdi, da paranormalnim aktivnostim na območju gozda Rendlesham ni videti konca.

Wikipedia

Pred nekaj meseci se je namreč na spletu znašel videoposnetek nenavadnih luči nad omenjenim gozdom v Suffolku v Veliki Britaniji, ki ga je posnel sprehajalec psa. Iz njega so razvidne nenavadne luči na nebu.

Prva noč

Zdi se, da so dejstva z vsakim pretečenim letom bolj nejasna – izjave se spreminjajo, javljajo se nove priče. Kar je znano, je, da so člani ameriške vojske, začasno nastanjeni v vojaških bazah Kraljevega vojnega letalstva Woodbridge in Bentwaters, v zgodnjih urah 26. decembra 1980 nad gozdom Rendlesham opazili nenavadne luči. John Burroughs, eden od očividcev, se je v spremstvu svojega nadrejenega in še enega posameznika odpravil raziskat modre, rdeče, oranžne in bele luči. Burroughs je v izjavi leta 1981 razložil: »Ko smo hodili po poti, ki vodi v gozd, so se luči premikale nazaj, dokler se niso ustavile nad drevjem. V gozdu je postalo svetlo, nemirno, slišati je bilo hrup, ki so ga povzročale okoliške domače živali. Vsi trije smo se vrgli na tla. Karkoli je že bilo, se je začelo premikati proti okoliškim poljem. Prišli smo do ograje, ki je polja ločevala od gozda. Jasno smo videli luči. Napotili smo se proti rdečim in modrim, ko so te izginile.« Jim Penniston, ki je tiste noči spremljal Burroughsa, je trdil, da so naleteli na plovilo, prekrito z znaki, podobnimi hieroglifom. Sprehodil se je do plovila in se ga dotaknil – zdelo se mu je, kot da je iz črnega stekla. Vendar pa se Burroughs plovila ne spominja. Drugega dne so na območju opazili več poškodovanih dreves. Izmerili so tudi nivoje sevanja – bili so nenavadno visoki. Tako Burroughs kot Penniston se od takrat borita s posttravmastkio stresno motnjo.

Neznane leteče predmete so zaznali tudi radarji.

Druga noč

Naslednjo noč so se luči znova pojavile, le da je bil tokrat podpolkovnik Charles Halt pripravljen. Oborožen s snemalno napravo se je odpravil raziskovat, zvočni zapis pa je danes eden od najbolj dragocenih dokazov o incidentu, iz katerega je razvidno, da je tudi sam videl luči.

Tretja noč

28. decembra je še ena skupina mož naletela na luči. Takrat 18-letni Larry Warren je na območju, kjer so bile pred tem opažene luči, videl v zaščitne obleke opravljene može, ki so krožili okoli nekega predmeta na tleh. Nato se je od obale približala majhna rdeča luč, se ustavila in lebdela nad tlemi. Bila naj bi velikosti košarkaške žoge. Ta naj bi nenadoma eksplodirala, na tleh pa se je pojavilo plovilo. Kot se spominja Warren, ni imelo ne oken, ne kakršnekoli označbe, po kateri bi bilo mogoče soditi, od kje prihaja. Patruljo, katere del je bil Warren, so hitro napotili stran. Vendar pa je Warren z daljave videl, kako se je poveljnik letalskih enot Gordon Williams približal plovilu, iz katerega naj bi izstopil Nezemljan.

Priznanje ameriške vlade

Po več desetletjih vztrajnega boja je ameriška vlada končno priznala, da je Burroughs v omenjenem gozdu utrpel poškodbe, ki so načele njegovo zdravje. Za njegove zdravstvene težave naj bi bilo krivo bližnje srečanje z neznanim letečim predmetom.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste