Zanimivosti

Japonci jih zakopljejo žive!

R.T.
3. 5. 2015, 07.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kjušu, tretji največji japonski otok in najjužnejši izmed štirih glavnih, je dom številnih vročih vrelcev. Z najbolj prepoznavnimi se ponašajo v mestih Beppu in Ibusuki, ki sta, s svojim subtropskim podnebjem in toplimi vodami, priljubljeni turistični točki. Turistom uživajo v namakanju v vročih vrelcih, kar ponujajo številna zdravilišča.

Twitter

Redkeje pa se med ponudbo znajde tako imenovano kopanje v pesku, v katerega za do trideset minut zakopljejo stranko.

Pesek, katerega segrejejo z vodo iz vročih vrelcev, naj bi zdravil neplodnost, diabetes, slabokrvnost in astmo, pomagal pa naj bi celo z odvečnimi kilogrami.

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Karte so naprodaj le v polurnih intervalih.

Oseba leže v lesen okvir s prav tako lesenim vzglavnikom, zaposleni pa stranko zasujejo z vročim peskom. Ko se ta ohladi, se stranka okopa, pesek pa začno znova segrevati. Karte so zato naprodaj le v polurnih intervalih.

Večina tistih, ki je kopanje v pesku preizkusila na lasni koži, si je enotna, da kopanje samo ni ravno najbolj prijetno, a da je izkušnja, ko se izkoplješ iz peščenega objema, domala božanska. Za nekatere celo traja več ur. Vsi pa niso tako navdušeni. Nekateri so namreč dejali, da jim je še najbolj ugajala hladna prha, s katero so s sebe sprali ves pesek in se po pol ure vročine končno ohladili. 

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost