Zanimivosti

Horoskop: teden za tiste, ki si upajo

N.N.
1. 3. 2015, 08.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V tem tednu je na nebu čisto pravšnja mešanica neprijetnih (»slabih«) in ugodnih, predvsem tvornih odnosov med planeti, ki lahko prinesejo rezultate in napredek. Pri samo »dobrih« aspektih je namreč čisto mogoče, da smo preveč ležerni in ne izkoristimo svojih potencialov, nekaj nas mora spraviti v tek in tokrat izzivov ne bo manjkalo. Trije planeti v Ovnu zvišujejo raven energičnosti in odločnosti, njihova dobra povezava s Saturnom pa dodaja vztrajnost in konstruktivnost. To je teden za tiste, ki si upajo in delajo korake.

A tudi za druge teden ne bi smel biti slab, umetniške duše lahko naredijo čudovite stvari.

Če ne zmorete izraziti svojih čustev in občutkov, napišite o tem pesem ali kaj naslikajte, lahko pa se izkažete tudi s pomočjo del in aktivnosti. Posvetite se ljudem, ki jih imate radi. V torek in sredo se pazite preobčutljivosti ali prehitrih odzivov, kajti le malenkost preveč uporništva ali trme vas lahko pripelje v resne težave. Objektivnost v pristopu dela čudeže, poskusite!

Tedenski horoskop od 2. 3. do 9. 3. 2015

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
 

Veliko nemira je videti v vašem tokratnem horoskopu in tudi strasti, s katero se boste lotevali vsega, tudi najbolj preprostih in rutinskih opravil. Vsi problemi bodo rešljivi zaradi izredne notranje energije oziroma prodornosti, ki vam jo je prinesel Mars in vas bo spremljala še do konca meseca. V ljubezni bi moralo biti ta teden vse lepo, morda celo prelepo, kar je prava priložnost za jemanje zveze na lahek način in posledično kak nemili spregled.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
 

Mars, Venera in Uran so vsi na kupu v vaši 12. hiši, kar je dobro za umetnike, glasbenike, raziskovalce, detektive in vohune med biki, za druge pa ne, saj pomenijo zadrževanje zadaj ali zase, razmišljanje o skritih pomenih in sovražnikih, nemoč in morda kako skrito ljubezen ali druge vrste srčno težavo. Jupitrov položaj vam tokrat ni v pomoč, da se ga namreč tolmačiti tudi kot potuho v smislu: saj mi je dobro; saj mi ni treba; saj bo šlo. Ne jezite se potem, če vas drugi prehitevajo …

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
 

Ker je Sonce dosti hitrejše od Neptuna in ker sta oba v polju poslovnosti in uspeha, se počasi jasni, katera pot je prava oziroma na katerega konja je dobro staviti; nekaj težav s poplesavanjem kompasa bodo imeli samo še dvojčki prve dekade. Z nekim prijateljstvom boste morali nekaj narediti, ta čas boste verjetno dali še eno priložnost. Ker ste po naravi analitični, boste dobro vedeli, v katerih točkah je treba podmazati sistem, da bo vse skupaj teklo v redu.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
 

Trije močni planeti v polju poslov in kariere vam prinašajo dovolj energije in prodornosti, celo borbenosti, da lahko premaknete ali premagate marsikatero oviro ali pa koga drugega, le nestrpni ne bodite pri tem. Tekmovalnost bi morala pomeniti »boljši bom od drugih«, ne pa »dokler so tu drugi, ne morem zmagati«, kar je žal tipično slovenski vzorec, zato smo tudi toliko izključujoči in uničevalni. Ne bi bilo slabo, če bi v tem tednu veliko pospravljali in poskrbeli za red v hiši in duši.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
 

Vsa moč ne pomaga nič, če delate napake, in v tem tednu je ta možnost skoraj na vrhuncu. Ker se Merkur zdaj hitro giblje naprej, bo že v drugi polovici tedna bistveno boljše, a saj veste tisto o hudiču, ki na koncu še malo z repom mahne … Ker se je v zadnjem času nabralo precej težav, se boste verjetno odločili narediti ponoven red. V tem tednu lahko obrnete ali dobite kak denar, pa naj gre za igre na srečo, dediščino, zavarovalnino ali vračilo dolga.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
 

Devicam se načelo jaz ali oni navadno ne izteče dobro in se tudi tokrat ne bo, zato pred morebitnim napenjanjem mišic dobro premislite, kdo je oseba, ki naj bi se je lotili. Ugodno postavljeni Jupiter ima trenutno preveč dela z drugimi in zanašanje nanj, češ da se boste izvlekli po sreči, se skoraj gotovo ne bo dobro izteklo. V srčnih zadevah se strast počasi meša s premislekom, če pa je v zvezi prisoten še pritisk, se lahko pripravite na težavne trenutke.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
 

Vaši načrti so trenutno prelepi, da bi bilo res, veliko bi radi storili, a je veliko tudi ovir. Mogoče je, da preveč računate na druge, nekaj odločitev bo ostalo čisto na vaših ramenih. V ljubezni je videti neko dvojnost – ali dve osebi ali pa dvomi »me ljubi ali ne ljubi«. Pogovor in miren razmislek nekje stran od vrveža znata dobro rešiti dileme, prijatelji pa manj, saj si preveč želijo pomagati vam in lahko še dodatno zapletejo položaj.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
 

Nekatere spremembe so nujne, vi pa čakate ali na pravi trenutek ali na boljši občutek, brez katerega pri škorpijonih ne gre. Mešala se bosta čustveni pristop in intelekt, Neptun pa bo skrbel, da ju boste uporabljali v napačnih situacijah, kar vam lahko pobere veliko energije. K sreči se Sonce hitro odmika in bo proti koncu tedna situacija že bolj jasna in trezna. V ljubezni boste imeli v ognju več želez kot eno, če naj bi koga omrežili, veter skoraj ne more biti bolj ugoden, kot je zdaj.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
 

Pričakovanja niso majhna, veliko naj bi naredili in dosegli, celo pritiske od zunaj je videti, vi pa se kljub spodbudam ne boste mogli premakniti. Če ste naleteli na oviro v obliki prevelike odgovornosti, najdite nekoga, ki ima več izkušenj in ki mu zaupate, napredek je viden šele v povezavi s seniorji ali učitelji. V pravnih in upravnih zadevah se lahko primeri izguba dokumenta ali slab dogovor, ker ena od strani ni dovolj pazila.  

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)
 

Trud, ki ga že nekaj časa vlagate v neki projekt, se bo začel vračati v obliki ugodnih rezultatov in povratnih informacij. Izkazalo se bo, da je bilo mogoče uspeh videti že prej, a kaj ko je okoli nas toliko nepotrebnih in alarmantnih informacij, da je kar težko izbrati tiste prave. Nesporazumi s sorodniki ali sosedi se bodo umaknili v drugi plan, ne da bi bili razrešeni. Pri financah je mogoč spregled, posvetite jim dvojno mero pozornosti.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
 

Pred vami je teden številnih sprememb, med njimi pa bo tudi kakšna takšna, ki bo zahtevala veliko pozornosti in zbranosti. V odnosih z drugimi se pazite spregleda besede, odziva ali situacije, lahko pridete v neroden položaj. V odnosih z bližnjo okolico je mogoč preobrat, pisan vam na kožo, predvsem to velja za rojene v tretji dekadi znamenja. V financah strogo ločite posle in interes od sentimenta, prijateljstvo in denar naj ta čas ne gresta skupaj.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
 

Sonce se odmika od vašega vladarja Neptuna, počasi bodo vaše akcije naletela na trdna tla pod nogami, kar se bo ob enaki stopnji truda odrazilo v boljših rezultatih. Drugi bodo od vas pričakovali več, kot ste trenutno sposobni. Izhod je odvisen samo od vas – ali boste ostali mirni ali pa se boste spustili v argumentiranja brez konca in kraja? Boljša bi bila prva varianta, saj se zdi, da vam nasprotniki lahko prinesejo več škode, kot si morda mislite.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo v tem tednu potovalo od točno 4° do 11°02 Rib.

Merkur bo prepotoval razdaljo med 7°19 in 14°51 Vodnarja.

Venera bo prišla od 2°37 do 11°02 Ovna.

Mars bo prišel od 2°16 do 7°38 Ovna.

Jupiter se bo retrogradno premaknil 15°33 do 14°45 Leva.

Saturn se tudi ustavlja na svoji poti in bo prišel samo še od 4°36 do 4°48 Strelca.

Uran se bo premaknil od 14°10 do 14°30 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 7°08 do 7°24 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 14°51 do 15°01.

Luna bo 4. 3. vstopila v Devico in 7. 3. v Tehtnico.

Polna luna se dopolni v četrtek, 5. 3., ob 19.05 na 14°50 Device.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste