- Iz sadja pripravite preprosto marmelado ali smuti, ki ga lahko do osem ur hranite v hladilniku ali zamrznete in pojeste kot sladoled oziroma v kockah dodate vodi in si tako pripravite svoj sadni napitek.
- Skoraj vso zelenjavo (bučke, cvetača …) lahko posušite v pečici oziroma iz nje naredite zelenjavni čips, ki bo v steklenem kozarcu zdržal vsaj mesec dni.
- Ostanke riža lahko uporabite za mlečni riž, solato, riževe ocvrtke ali ga naslednji dan dodate juhi, mesnim kroglicam … Z rižoto lahko nadevate paprike ali drugo zelenjavo. Enako lahko naredite z ajdovo kašo.
- Ostanke testenin lahko ohladite in jih naslednji dan uporabite v solati ali kot hladno prilogo.
- Če vam ostane pire krompir, ga lahko uporabite za zgostitev juhe ali omake oziroma mu dodate jajca, moko ter začimbe in iz njega naredite krokete.
- Iz ostankov pečenih ali kuhanih rib lahko naredite različne namaze ali jih naslednji dan vmešate v solato.
Vse to in še več vas čaka v najnovejši Lepi&Zdravi!