Zanimivosti

Nekaj nasvetov pri mariniranju

U.K.
14. 8. 2014, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Za peko na žaru mora biti v marinadi vsaj četrtina olja. Veliki kosi mesa potrebujejo več časa, da se navzamejo okusa marinade.

Meso v marinadi je treba od časa do časa obrniti. Marinirano živilo pred pečenjem odcedite in osušite s kuhinjskim papirjem, sicer ne bo porjavelo, ampak se bo v odvečni tekočini samo dušilo. Marinada mora vselej vsebovati kislino, na primer kis, limonin sok ali vino, zaradi česar postanejo živila in meso mehkejši. Marinada z rdečim vinom je primerna za temno meso, divjačino, mastne ribe in perutnino, z belim za bele ribe, perutnino in pa lupinarje. Marinada s sojino omako pa prav pred pečenjem na žaru za temno meso, perutnino in ribe.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost