Zanimivosti

Radi delamo dobro

U.K.
14. 5. 2014, 12.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Slovenci ste z več kot 1,1 milijona glasov izbrali sto prejemnikov Mercatorjeve donacije v okviru akcije radi delamo dobro!

V mesecu aprilu je Mercator v svojih stotih izbranih sosedskih trgovinah po celi Sloveniji izvajal donacijski projekt Radi delamo dobro. Mercatorjevi kupci so v mesecu dni oddali več kot 1.100.000 glasov, s katerimi so odločili, kdo so prejemniki Mercatorjeve donacije v skupni vrednosti 100.000 EUR. Sto zmagovalnih društev bo donacijska sredstva namenilo za izvedbo stotih konkretnih idej, s katerimi so sodelovali v izboru. Nagrajeni pa bosta tudi ostali dve udeleženi društvi. S to aktivnostjo želi Mercator kot najboljši sosed izboljšati kakovost življenja v manjših krajih po celi Sloveniji ter tako vračati dobro v okolje, v katerem deluje.
V času od 1. aprila do 30. aprila 2014 so Mercatorjevi kupci v stotih izbranih Mercatorjevih trgovinah po celi Sloveniji lahko s svojimi glasovi odločali, katero izmed predlaganih lokalnih društev, bo prejemnik Mercatorjeve donacije. V teh trgovinah so kupci do konca aprila ob vsakem nakupu prejeli poseben žeton, s katerim so lahko oddali svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih kandidatov za prejem donacije. Žetoni so se oddajali v posebne glasovalne skrinjice, ki so bile nameščene v teh izbranih Mercatorjevih prodajalnah. Ob zaključku glasovanja je društvo, ki je na posamezni lokaciji prejelo največje število glasov kupcev, prejelo Mercatorjevo donacijo v vrednosti 1.000 EUR, sredstva pa bo namenilo za izvedbo konkretnega projekta, s katerim so se potegovali za donacijo.
V mesecu aprilu so tako Mercatorjevi kupci oddali več kot 1,1 milijona žetonov, s katerimi so glasovali za prejemnike Mercatorjeve donacije. Več kot polovica prejemnikov Mercatorjeve donacije je bilo gasilskih društev, četrtina je bilo vrtcev, preostalo pa so bila ostala lokalna društva (npr: društva invalidov ter kulturna, športna društva). Rezultati projekta Radi delamo dobro ter termini dogodkov ob predaji donacij so objavljeni na spletni strani www.mercator.si.
Igor Maroša, član uprave za operativno področje Mercator trgovina Slovenija in Hrvaška je ob zaključku projekta izpostavil: »V Mercatorju svoje vloge najboljšega soseda ne vidimo samo v fizični bližini naših trgovin, pač pa predvsem v našem sobivanju z okoljem, v katerem delujemo ter v skrbi za naše kupce. Izredno nas veseli, da so se naši kupci v tako velikem številu odzvali in sodelovali v projektu Radi delamo dobro. Predvsem pa nas navdušujejo številni primeri medsebojnega povezovanja in sodelovanja lokalnega okolja, ki so se v številnih lokalnih okoljih stkala v okviru času trajanja te aktivnosti. Tudi v prihodnje se bomo trudili in dali vsak dan vse od sebe, da bomo ostali najboljši sosed našim kupcem. «

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste