Zanimivosti

Danes si pripravite tortice s čokoladno kremo

Marjana Romanovič/M.J.
2. 3. 2014, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Včasih lahko malenkosti sladkajo povsem običajen dan.

Thinkstock

Čas priprave: 1 ura

 

Potrebujemo:

Za krhko testo:

100 gramov moke

50 gramov masla

30 gramov sladkorja v prahu

sol

1 rumenjak

maslo

1 veliko žlico riževega mleka

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

 

Za kremo:

120 gramov sladke smetane

1 vaniljev strok

2 rumenjaka

50 gramov rjavega sladkorja

100 gramov masla

50 gramov čokolade v prahu

 

Sestavine za krhko testo pregnetemo v gladko zmes in za 1 uro postavimo v hladilnik. Testo nato razvaljamo na debelino 3 milimetrov in z njim obložimo pomaščene modelčke v obliki košaric. Košarice pečemo 10 minut na temperaturi 180 stopinj. Počakamo, da se ohladijo.

V posodi zavremo sladko smetano, ki smo ji dodali vaniljev strok. Rumenjak zmešamo s sladkorjem in počasi dolivamo vročo vaniljevo smetano. Tako pripravljeno vaniljevo kremo zlijemo nazaj v lonec in jo na šibkem ognju počasi segrevamo, ob tem pa ves čas mešamo.

Kremo pretlačimo skozi cedilo in počakamo, da se ohladi. Maslo penasto umešamo, dodamo vaniljevo kremo in čokolado v prahu. S tako pripravljeno kremo napolnimo pečene košarice in pustimo, da se v hladilniku ohladijo. Čokoladne tortice postrežemo ohlajene, okrasimo jih z malinami.