Čas priprave: 1 ura
Potrebujemo:
Za krhko testo:
100 gramov moke
50 gramov masla
30 gramov sladkorja v prahu
sol
1 rumenjak
maslo
1 veliko žlico riževega mleka
Zanimivosti
Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem
Za kremo:
120 gramov sladke smetane
1 vaniljev strok
2 rumenjaka
50 gramov rjavega sladkorja
100 gramov masla
50 gramov čokolade v prahu
Sestavine za krhko testo pregnetemo v gladko zmes in za 1 uro postavimo v hladilnik. Testo nato razvaljamo na debelino 3 milimetrov in z njim obložimo pomaščene modelčke v obliki košaric. Košarice pečemo 10 minut na temperaturi 180 stopinj. Počakamo, da se ohladijo.
V posodi zavremo sladko smetano, ki smo ji dodali vaniljev strok. Rumenjak zmešamo s sladkorjem in počasi dolivamo vročo vaniljevo smetano. Tako pripravljeno vaniljevo kremo zlijemo nazaj v lonec in jo na šibkem ognju počasi segrevamo, ob tem pa ves čas mešamo.
Kremo pretlačimo skozi cedilo in počakamo, da se ohladi. Maslo penasto umešamo, dodamo vaniljevo kremo in čokolado v prahu. S tako pripravljeno kremo napolnimo pečene košarice in pustimo, da se v hladilniku ohladijo. Čokoladne tortice postrežemo ohlajene, okrasimo jih z malinami.