Zanimivosti

Pozna jo ves svet

21. 11. 2013, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hruške lahko pripravimo na različne načine. Posebna poslastica, ki jo pozna ves svet, pa so s čokolado oblite hruške. Za pripravo (za 6 oseb) potrebujemo 6 velikih zrelih in čvrstih hrušk, 200 g dobre temne čokolade, 100 g sladkorja, 50 g masla, 1,5 dl suhega belega vina.

Andrej Križ, Shutterstock

Hruške olupimo in jim odstranimo muho in peščišče, pecelj pa pustimo. V primerno visoki posodi na stopljenem maslu hruške z vseh strani malo popečemo. Nato jih postavimo pokonci, poškropimo z vinom in potresemo s sladkorjem. Pokrite jih dušimo še toliko časa, da se skuhajo, vendar ostanejo čvrste.

Andrej Križ, Shutterstock

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

 

Med dušenjem jih še nekajkrat poškropimo z vinom. Dušene hruške vzamemo iz posode, jih odcedimo in preložimo na krožnik, da se popolnoma ohladijo. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad soparo. Hruške oblijemo oziroma premažemo s čokolado, nato jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost