Zanimivosti

Potrjeno - Princesa Diana je bila umorjena?

Črt Kaker
16. 9. 2013, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kdo je zakrivil tragično prometno nesrečo v pariškem predoru? Je bila 'princesa ljudskih src' nemara žrtev zarote kraljevega dvora? Kot kaže najnovejša preiskava in izpoved britanskega vojaka, naj bi bilo tako.

Reuters
Vojak razkriva podrobnosti Dianinih dnevnikov.

Policijska preiskava, ki jo je vodil in usmerjal Scotland Yard, je pred leti ovrgla sum, da je šlo za naklepno dejanje. Obveljalo je namreč, da je Diana umrla zaradi spleta nesrečnih okoliščin. Večina ljudi za tragično nesrečo še vedno krivi paparace, ki so tisto noč sledili Dianinemu avtomobilu. Za uradnega krivca nesreče pa še vedno velja voznik Henri Paul, ki se je pod vplivom alkohola zaletel v steber predora v središču Pariza.

Zdaj pa so se kot strela z jasnega pojavili novi dokazi in Scotland Yard naj bi ponovno začel preiskovati ozadje tragične prometne nesreče v pariškem predoru Alma. Je princesa morala umreti, da ne bi povzročila novega škandala na britanskem dvoru? Na novo sled naj bi britanske policiste privedla izpoved in pismo nekdanje žene in tašče britanskega vojaka. Vojak je v preteklosti nekdanji ženi omenjal podrobnosti iz Dianinih osebnih dnevnikov in navajal podatke o delovanju specialne enote vojaškega letalstva SAS (Special Air Service).

Reuters
Vse kar je ostalo od avtomobila.

Britanski mediji pišejo, da je obtožbe sprožil vojak, znan le pod imenom vojak N, ki so ga pred kratkim poklicali kot glavno pričo tožilstva v vojaškem sodnem procesu proti naredniku Nightgalu, nekdanjemu ostrostrelcu pri SAS, ki je bil obtožen nezakonitega posedovanja orožja. 38-letni ostrostrelec in vojak N sta nekaj časa živela celo na istem naslovu. Ravno vojak N naj bi svoji nekdanji ženi večkrat pripovedoval, kako so se znotraj vojske lotevali posebnih nalog, ki so omogočale dodaten zaslužek. Je bil tudi umor princese Diane posebna naloga? Umor naj bi po njegovem pripovedovanju ob podpori vojaške tajne službe izpeljal vojak specialne enote. Vojak N naj bi v vozilo, v katerem sta se vozila princesa Diana in njen spremljevalec Dodi Al Fayed, usmeril močen žarek svetlobe, ki je povzročil, da je voznik Henri Paul izgubil nadzor nad vozilom in tako povzročil tragično prometno nesrečo.

Reuters

Diana je bila očitno žrtev zarote, za tem pa naj bi stala kraljeva družina, saj so odkrito nasprotovali njenemu ljubezenskemu razmerju z Dodijem Al Fayedom. Dodijev oče, 84-letni Mohamed Al Fayed, že od dneva smrti sina in princese Diane trdi, da ni šlo za tragično nesrečo, ampak da je bil to skrbno načrtovan umor, za katerim stoji britanski kraljevi dvor in obveščevalna agencija MI6.

 

 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste