Zanimivosti

Samsung predstavil Note 8.0

S.R.
25. 2. 2013, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Bilo je le še vprašanje časa. Serija velikih mobilnih telefonov in tablic Note je pač tako uspešna, da se ji vsake toliko časa pridruži kakšen nov član.

In najboljša priložnost za tovrstne predstavite je prav sejem Mobile World Congress v Barceloni. Novo tablico je Samsung sicer potrdil že v januarju, sedaj pa jo je pokazal tudi javnosti.

Nova tablica sliši na ima Note 8.0, njene glavne adute pa lahko razberete že iz imena. Kot vsi izdelki note tudi nova tablica namreč vključuje pisalo ''S Pen'', zaslon pa ima diagonalo 8 palcev (20.3-centimetra). Ločljivost zaslona je 1.280x800 točk, kar je toliko, kot pri večjem Noteu 10.1. Seveda pa je pri manjšem zaslonu gostota pikslov večja (189ppi), tako da bo zaslon bolj prijazen očem. Dimenzije so 210.8mm x 135.9mm x 7.95mm, tako kot preostali izdelki pa je tudi ohišje novega Nota iz plastike.

Tablico poganja družbi lasten štirijedrni procesor Exynos s frekvenco 1.6GHz, ki mu pomagata še 2GB RAM-a. Povezljivost je mogoča preko Bluetootha 4.0, WiFi-ja in povezave HSPA+ 21 (frekvence 850/900/1900/2100MHz). Prostora za shranjevanje je 32GB, lahko pa ga še razširimo z microSD kartico. Da bo vse skupaj delovalo kar se da dolgo bo skrbela baterija z močjo 4.600mAh. Prednameščen je operacijski sistem android Jelly Bean, seveda pa ga je Samsung olepšal z uporabniškim vmesnikom TouchWiz.

Ker gre za izdelek z S Pen-om, so na tablici že nameščene Samsungove aplikacije, ki to pisalo s pridom izkoriščajo – torej S Note in S Planner, pa tudi nekaj aplikacij drugih proizvajalcev je prirejenih za uporabo s pisalom (Flipboard,…). Prvič pri izdelku Note pa bodo uporabniki lahko s pisalom uporabljali tudi navigacijske gumbe sistema android.

Ker gre za tablico srednje velikosti, želi Samsung z njo ponuditi tudi e-bralnik. V ta namen ima Note 8.0 ''bralni način'', ki LCD zaslon napravi bolj prijeten za daljše branje (manjša osvetlitev). Z aplikacijo Smart Remote Note postane tudi daljinec, zaradi vključene podpore HSPA+ pa je Note 8.0 tudi telefon (čeprav bodo na voljo tudi modeli samo z WiFi-jem ali LTE-jem).

Note 8.0 bomo v trgovinah ugledali nekje v drugem četrtletju. Samsung natančnejšega datuma ne želi izdati, skrivnosten pa je tudi glede cene.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan