Priljubljena italijanska pevka

Laura Pausini prvič prihaja v Slovenijo

A. M./STA
22. 6. 2024, 19.38
Posodobljeno: 22. 6. 2024, 19.40
Deli članek:

Italijanska pevka Laura Pausini je lani začela svetovno turnejo, ki jo nadaljuje tudi letos. Že pred časom je napovedala, da bo v jesensko-zimskem času spet nastopala po Evropi in da bo v tem okviru prvič obiskala Slovenijo. Koncert bo 20. decembra v Areni Stožice. "Veselim se svojega prvega nastopa v Ljubljani," je povedala v video najavi.

Alberto Terenghi
Laura Pausini

Kariero je Laura Pausini začela leta 1993, ko je kot debitantka zmagala na sanremskem festivalu s pesmijo La solitudine, danes pa je ena tistih predstavnic italijanske glasbene scene, ki so presegle domače okolje. To ji je uspelo že s prvim albumom Laura Pausini, ki je izšel istega leta. Priljubljena je zlasti v Evropi in Latinski Ameriki.

S svojo diskografijo, ki šteje 15 studijskih albumov, priredbe drugih glasbenikov in številna sodelovanja z vodilnimi izvajalci svetovne glasbene scene, je nedavno dosegla pet milijard prenosov na digitalnih platformah, so sporočili organizatorji ljubljanskega koncerta.

Večkrat nagrajena italijanska glasbenica, dobitnica grammyja in štirih latinskoameriških grammyjev pa tudi zlatega globusa, je na Spotifyju ena najbolj poslušanih italijanskih izvajalk z več kot osmimi milijoni poslušalcev mesečno. Poleg tega s številom obiskovalcev svojih koncertov še naprej ruši rekorde, s čimer potrjuje status ene najbolj uspešnih italijanskih glasbenic na svetu.

Temu pritrjuje tudi njena deseta svetovna turneja, saj je že razprodala nastope v dvoranah po Evropi, Južni Ameriki in ZDA, na njih pa jo je videlo več kot 450.000 obiskovalcev. Jesensko-zimski del turneje bo začela novembra v Londonu.

Kot so še napovedali organizatorji, bo njen koncert v Ljubljani vključeval vse njene najbolj znane uspešnice, kot so La Solitudine, Tra te e il mare, Non c'e, Strani Amori in Simili, izvajala pa bo tudi pesmi s svojega zadnjega albuma Anima Parallele/Almas Paralelas iz leta 2023.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka