Smučarski skoki

Cene Prevc povedal resnico o prehrani smučarskih skakalcev

K.M.
31. 3. 2023, 19.31
Deli članek:

Smučarski skakalec, ki jutri v Planici zaključuje športno pot, je priznal, da se je v zadnjih mesecih malček poredil.

Simon Pelko/Veseljak
Cene Prevc na Veseljaku

Slovenski smučarski skakalec Cene Prevc je pred dnevi gostoval na Veseljaku, kjer je spregovoril tako o zasebnem življenju kot tudi smučarskih skokih. Svojo športno kariero bo sicer uradno zaključil jutri, ko se bo še zadnjič spustil po zaletišču Planice. Sicer je konec kariere napovedal že na začetku sezone, a bo uradni konec nastopil šele ta vikend in to na način, o katerem je vedno sanjal. Zadnji skok oziroma polet bo opravil v "domači" Planici.  

Resnica o prehrani skakalcev

Med gostovanjem na Veseljaku je beseda nanesla tudi na kilograme, verjetno tudi zaradi srčne izbranke Julije Patricije, ki se šola za slaščičarko. Kar se zagotovo pozna tudi v domači kuhinji. "Nekaj kilogramov je šlo gor," je sicer priznal srednji brat Prevc, ki sicer v tem ne vidi pretirane panike, a priznal, da se to pozna tako na skakalnicah, še posebej pa na letalnicah. Voditeljico Janja Ulaga je zanimalo, kako je dejansko s prehrano skakalcev. "Imate jedilnik profesionalni skakalci, veste, kaj točno lahko jeste in kdaj, tako si mi predstavljamo. Če ne, popravi."

Simon Pelko (Veseljak)
Voditelja Veseljaka Nejc Drobnič in Janja Ulaga v družbi Ceneta Prevca, ki jima je podaril svojo lastno modro frankinjo.

Cene pa je na to podal zanimiv odgovor: "Moram reči, da ko pride do jedilnika, sem jaz najslabši, ki se ga to lahko vpraša (smeh). Je pa tako, kot za vsakega posameznika. Ni tako, da je skakalna prehrana kakorkoli drugačna od druge športne prehrane, ali prehrane navadnega človeka. Bolj je tisto, da moraš poznati svoje potrebe, kaj tvoje telo potrebuje in kaj ne. Kaj je tebi všeč, je velikokrat dobro vključiti. Sam sem ugotovil, da bolj kot sem se omejeval, slabše je bilo. Pomembno je predvsem, da zaužiješ tisto, kar je tvoje telo tisti dan potrebovalo."

Celoten pogovor si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku: 

Estrada

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu