Z nacionalne televizije v zadnjem času ne prihajajo nič kaj prijetne zgodbe. Že v prejšnji številki revije Nova smo med drugim zapisali, da oddaje režejo kot salamo ter da nekateri voditelji ostajajo brez svojih priljubljenih oddaj. Ko smo se v petek, 18. marca, odpravili na odprtje Odprte kuhne in se sprehodili od šmorna do rebrc, od kalamarov do sladolednih rolic, od nudeljnov do odojka, od tauka do pisanih burgerjev ter seveda premerili in preverili še vse vmes, smo opazili kar nekaj znanih obrazov, ki jih spremljamo na televiziji.
Saj to je pa Anže!
Še posebej nam je padel v oči voditelj kviza Vem! Anže Zevnik, ki nas je povabil k stojnici domačih dobrot, kjer je mimoidočim z veseljem rezal pršut. Seveda nam ni dalo miru in voditelja priljubljene oddaje smo morali vprašati, ali je to njegova nova vloga in ali se tudi on poslavlja z nacionalne televizije, glede na to, da je na Kolodvorski 2 v Ljubljani precej pestro. »Ravno sem posnel dva kviza, vmes pa sem prišel narezat malo pršuta. Nato grem znova v studio nacionalne televizije, kjer bom posnel še dve oddaji, in se nato popoldne vrnemna Odprto kuhno,« je odgovoril zgovorni televizijski mojster vprašanj, ki nas je s tem zelo pomiril. »Kviz ostaja! Nič se ustrašit', še vedno vodim kviz ... V bistvu sem prišel pomagat ekipi iz Kletvice, ki ponuja naravna vina in naravni pršut, ki prihaja iz Plešivega v Goriških brdih. Tukaj bomo vsak petek od jutra do večera,« je pojasnil Zevnik, ki ob tem ni izključil možnosti, da ne bi kakšnega kviza Vem! izvedli kar na Pogačarjevem trgu, sploh ker je zanimanje za to oddajo izjemno.
Vsi vse vedo!
Preden smo se poslovili, nas je še zanimalo, kako mu gre od rok rezanje pršuta, saj je vse skupaj videti precej preprosto. »Nekaj časa sem res vadil, saj ni tako enostavno, kot je videti. Veste, tisto, kar je videti enostavno, je ponavadi kar težko ... kot recimo v našem kvizu, ko s(m)o za kavčem vsi pametni,« je v smehu zaključil Anže Zevnik, ki nas je za konec povabil k ogledu kviza Vem!, ki ga lahko spremljamo na TV Slovenija tik pred osrednjim Dnevnikom.