Estrada

Med prazniki se potrudimo za lepo pogrnjeno mizo!

Tina Guček, Majin božič
18. 12. 2018, 15.01
Deli članek:

Decembrske praznike hočeš nočeš povezujemo s hrano. Dobro hrano. Prazničnih kosil in večerij se najbolj veselimo in zanje se gospodinja najbolj potrudi. In če se potrudimo za hrano, je prav, da se potrudimo tudi za lepo pogrnjeno mizo.

Revija Maja
Miza je ob praznikih običajno središče, kjer se družimo s prijatelji in družino, in prav je, da je lepo okrašena. Pa ne le sama miza, odlična ideja je, da polepšamo tudi prostor okoli nje in nad njo.

Na praznični mizi ne smejo manjkati sveče, ki ustvarijo praznično vzdušje, kak naravni element - na primer venček ali kakšna lepa vejica in storži, ter pogrinjki, ki naj bodo v prazničnih barvah (če ste bolj za živahne odtenke, izberite rdeče, če so vam ljubši umirjeni toni, pa na primer srebrne).

Revija Maja
Božič je praznik luči, zato naj se lučke svetijo tudi na mizi.

Od tod naprej je izbira vaša. Na mizo ali nad njo lahko napeljete LED-lučke, ki pričarajo posebno pravljično razpoloženje, lahko naredite napise, kje naj sedi kateri od gostov (če imate otroke, lahko to delo zaupate njim, boste videli, s kakšnim ponosom ga bodo opravili), če je na njej dovolj prostora, naj jo krasi tudi adventni venček, ne pozabite pa tudi na lepe prtičke, ki naj bodo za posebne priložnosti iz blaga.

Revija Maja
Pogrinjki in prtički naj bodo iz blaga in barvno usklajeni s preostalo dekoracijo na mizi. Če se odločite za bolj umirjene barve, lahko pogrinjek popestrite tudi s kakšno vejico

Revija Maja
Za vse, ki ne marate preveč kričečih barv, sta najprimernejši (in najbolj praznični) zlata in srebrna.

Thinkstock Photos
Naravni elementi so vedno nekaj posebnega - vejice, storži in sušeni citrusi, piko na i pa dajo okraski iz lesa in pogrinjek iz jute.

Thinkstock Photos
Božična večerja je le enkrat na leto, in tudi če nismo verni oziroma nam božič kot praznik ne pomeni veliko, je prav, da je tisti večer miza nekaj posebnega.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.