Pevec Matic Marentič, ki se s kolegi vsako leto, ob spremljavi dobre glasbe z radia in osvežujoče pijače, z veseljem loti tega kuharskega podviga, pravi, da so sočna svinjska rebra nepogrešljiva poletna jed. »Rebra, seveda obvezno začinjena s soljo, poprom in česnom, najprej šest ur kuhamo, nato pa jih na žaru popečemo, da dobijo slastno skorjico,« pove sogovornik in navihano doda, da pravi čar tej jedi da posebna omaka: »Naredimo jo med drugim iz paradižnika, gorčice in začimb, a gre za skrivni recept, ki se ga seveda ne razkriva kar vsevprek.«
Marentič se rad vrti s kuhalnico v roki, a mu za kuhanje pogosto ne ostane veliko časa, saj poskuša vsako prosto uro dneva, ko ne stoji na odru, preživeti v družbi družine in prijateljev. »Poletje je super. Raje kot mrzle zimske dni imam vroča in sončna poletja, ki me dodatno napolnijo z ustvarjalno energijo,« pravi pevec. S svojo skupino se sicer aktivno pripravlja na snemanje novega albuma, še prej pa se bodo predstavili s pesmijo Len dan – o ležernem nedeljskem dnevu.