Estrada

Zvezdniška »brunarica«

Tina Guček, Avenija
12. 6. 2017, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Igralka Gwyneth Paltrow si je za oddih od napornega zvezdniškega življenja omislila razkošno vilo, ki je prava oaza miru in dobrega počutja.

Kadar si zvezdniki zaželijo oddih od žarometov in rdečih preprog, se radi umaknejo kam, kjer jih paparaci in radovedni oboževalci ne motijo. Nekateri si za to izberejo dobro zastražena luksuzna letovišča na oddaljenih tropskih otokih, drugi pa imajo kar svoje nepremičnine, namenjene prav temu: odklopu in počitku.

ODKLOP NA NAJVIŠJI RAVNI

Seveda gre za vse prej kot običajne počitniške hiške, ampak so to – kot se spodobi za največje svetovne zvezde – skorajda graščine, ki ponujajo prav vse, kar si človek lahko zaželi. Oskarjevka Gwyneth Paltrow na primer živi razpeta med Londonom, New Yorkom in Los Angelesom, a kadar si zaželi povsem odklopiti, se odpravi v Malibu.

Tam je, ko je bila še poročena z britanskim glasbenikom Chrisom Martinom, kupila hišo na plaži, za katero sta tedanja zakonca odštela vrtoglavih 14 milijonov dolarjev. Tako imenovana Garwood Residence, ki jo je zasnoval priznani ameriški arhitekt John Lautner, stoji v ograjeni četrti Point Dume, kjer prebivalcev resnično ne moti nihče, ki tja ni povabljen. Igralkina vila se ponaša s štirimi spalnicami in tremi kopalnicami, predvsem pa je v njej in okoli nje dovolj prostora zanjo in njena otroka, Apple in Mosesa.

EZOTERIKA IN MEDITACIJA

Igralka, ki je navdušena nad vzhodnjaškim slogom življenja in ezoteriko, se je tam resnično našla, saj je posestvo, ki obdaja hišo, poraščeno z bujnim zelenjem, ki spominja na džunglo. Potke, ki vodijo med drevesi, grmički in drugim rastlinjem, so kot nalašč za sprehode in meditacijo, ki jo zvezdnica sicer najraje izvaja ob pravljičnem pogledu na ocean. V hiši si je uredila tudi studio za jogo, v katerem izvaja vaje, s katerimi ohranja popolno postavo in čudovit videz, ki nikakor ne razkriva, da bo letošnjo jesen dopolnila 45 let.

ŠPORTNA OBSEDENKA

Kadar je razpoložena za aktivnejšo vadbo, se poda v svojo telovadnico, plava v razkošnem bazenu ali si privošči kakšno igro tenisa. To pa seveda še ni vse! Ob hiši je tudi manjša zasebna plaža, na kateri je celo prostor za privez jahte.

ZDRAVA HRANA

Za Gwyneth, ki izjemno rada kuha (navsezadnje je avtorica kar treh priljubljenih kuharskih knjig), je pomembno tudi dejstvo, da je kuhinja opremljena skoraj profesionalno. Kuhinja v hiši ima granitne pulte in vrhunske aparate iz nerjavečega jekla, igralka pa rada uporablja tudi zunanjo kuhinjo. Tam je velik jedilni kot s prostorom za odprt ogenj, ob katerem je še posebej prijetno posedati ob večerih. Kdo ve, ali se ji kdaj pri klepetu ne pridruži kateri od njenih znanih sosedov – mednje namreč spadata tudi Julia Roberts in Bob Dylan.

Estrada

eva peternelj 1
Dvojno veselje, dvojne skrbi

Udeleženka resničnostnega šova priznava, da ob dveh malčicah ni lahko

natasa tic ralijan in sinova
Negujejo močne vezi

Natašo Tič Ralijan sta sinova že zdavnaj prerasla

natasa bester 1
Silna ljubezen do živali

Hvaležna za vsa bitja, ki ji delajo družbo

Vasilij Žbogar, ambasador Go to Barcolana
Gladek kot morje v bonaci

Vasiliju Žbogarju se ni treba briti

slovenija-ima-talent-2024
Slovenija ima Talent

Žiranti Talentov: »Ne skrivamo, da ni vsak nastop na dušo pisan vsakemu žirantu!«

ana maria mitic
Klavir prva in edina ljubezen

Ana Maria Mitić živi v celibatu

Zanimivosti

METKA KLEVIŠAR, upokojena zdravnica
Soustanoviteljica Karitas in Hospic

Metka Klevšar, upokojena onkologinja: »Postajamo roboti, ki jim manjka temeljna človečnost«

feng dreamstime_xxl_30598269
Primerjava materialov

Vhodna vrata: spoznajte razlike med materiali

Toplotna crpalka - zracni vir
Združitev obnovljivega in klasičnega vir energije

Za starejše hiše so primerne hibridne toplotne črpalke

strogi
V šolo bistra buča

Vrnitev v preteklost: 'Kdaj boš šel v tretji razred? Mogoče, ko bomo drugega belili.'

Beeland-1
Zanimivosti

Slovenci vodilni ponudniki apiturizma v svetu

SDO_10-03-24_1219UTC_131-171_RedScreen_4k
Možnost pojava severnega sija

Zabeležili najmočnejši sončev izbruh trenutnega cikla