Estrada

Kako očistimo pribor?

Revija Maja
1. 2. 2017, 12.50
Posodobljeno: 1. 8. 2023, 08.54
Deli članek:

Le kvaliteten jedilni pribor, ki ga pravilno čistimo, nam bo dolgo služil.

Najtemeljiteje ga bomo očistili v pomivalnem stroju, a četudi imamo doma ta gospodinjski aparat, je o negi žlic, vilic in nožev dobro poznati nekaj zvijač. Kako očistimo pribor?

  • Preden zložite po jedi pribor v pomivalni stroj, splaknite z njega morebitne ostanke jedi. Če se koščki hrane zasušijo med zobmi vilic, jih tudi najboljši stroj ne bo odstranil.
  • Ne le ostanki hrane, ampak tudi agresivne kisline (v sadju, ocetna in mlečna kislina) lahko pustijo na priboru manjše poškodbe.
  • Jedilnega pribora načeloma ne namakamo in puščamo v vodi dlje časa.
  • Pribor spada na vrhnjo poličko pomivalnega stroja ali pa spodaj, v posebno košarico. Držite se navodil proizvajalca in za najboljše rezultate pri pomivanju uporabite v stroju sol in tekočino za sijaj.
  • Če je mogoče, pribor po končanem pomivanju v stroju takoj odstranite in osušite. Sicer pustite vrata stroja rahlo priprta, da vlaga lahko izpari.
  • Nožev nikoli ne pomivajte v pomivalnem stroju, saj tako izgubijo ostrino.

Estrada