Najtemeljiteje ga bomo očistili v pomivalnem stroju, a četudi imamo doma ta gospodinjski aparat, je o negi žlic, vilic in nožev dobro poznati nekaj zvijač. Kako očistimo pribor?
- Preden zložite po jedi pribor v pomivalni stroj, splaknite z njega morebitne ostanke jedi. Če se koščki hrane zasušijo med zobmi vilic, jih tudi najboljši stroj ne bo odstranil.
- Ne le ostanki hrane, ampak tudi agresivne kisline (v sadju, ocetna in mlečna kislina) lahko pustijo na priboru manjše poškodbe.
- Jedilnega pribora načeloma ne namakamo in puščamo v vodi dlje časa.
- Pribor spada na vrhnjo poličko pomivalnega stroja ali pa spodaj, v posebno košarico. Držite se navodil proizvajalca in za najboljše rezultate pri pomivanju uporabite v stroju sol in tekočino za sijaj.
- Če je mogoče, pribor po končanem pomivanju v stroju takoj odstranite in osušite. Sicer pustite vrata stroja rahlo priprta, da vlaga lahko izpari.
- Nožev nikoli ne pomivajte v pomivalnem stroju, saj tako izgubijo ostrino.