»Pogrešam zimski veseli december in kuhančke. Čeprav sem tudi zelo hvaležna, da lahko pričakujem božička v kopalkah,« nam je zaupala Tereza Poljanič.
Kuharska mojstrica se je nedavno vrnila iz Sydneyja, kjer so ji ponudili možnost raziskovanja tamkajšnjih skritih kulinaričnih kotičkov.
Tereza se je s kuhanjem začela ukvarjati šele pri 16 letih, ko je družino doletela bolezen.
Preizkusila je lokalne »vegi cafeje«, ki vsak dan pripravljajo sveže dobrote, najljubši jutranji obisk je bil zanjo Porch&Parlour z grahovimi palačinkami, kalčki in poširanim jajčkom. V Mecci je dobila kremasto mandljevo kavo, tam pa je čisto po srečnem naključju spoznala tudi avstralskega producenta kuharskih oddaj, ki je z navdušenjem poslušal o nastanku slovenske oddaje Zdravo, Tereza!. Za kosilo so kuharsko mojstrico peljali na pravi street food (ulično hrano) v Chinatown.
»Bila sem skeptična, a sem se prepustila lokalcem. Niso me razočarali, pokusila sem najboljše riževe rezance in bila deležna priprave okusnih sladkih brezglutenskih kokosovih palačink,« nam je povedala Tereza. Za večerjo pa so imeli rezervacijo v znani avstralski restavraciji Nomad, kjer so jim postregli s pravo fantazijo okusov: od polnjenih bučkinih cvetov do svežega kislega kruha z domačim bivoljim sirom, presnih krekerjev s svežo ribo, domačih sladic s cimetom, mini krofov in kremastega espresso sladoleda.
Po kulinaričnem in modno obarvanem tednu se je kuharska mojstrica z velikim nasmeškom poslovila od Sydneyja in se vrnila domov v bolj umirjeni in tudi že poletni Auckland.