Estrada

Marjetka iskreno o Ani, Ladu in Branku

Mojca Vakselj
2. 11. 2015, 06.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent je programski direktor Branko Čakarmiš hočeš nočeš izgubil sloves najstrožjega žiranta. Že na prvi avdiciji mu ga je namreč prevzela pevka Marjetka Vovk, polovica priljubljenega dueta Maraaya, ki prav nič ne varčuje s svojimi iskrenimi komentarji; s temi, kot pravi sama, želi kandidatom pomagati, da bi napredovali in se izboljšali.

Dejan Nikolič
Marjetka Vovk

Marjetka, vaš prvi nastop v oddaji Slovenija ima talent je dvignil kar nekaj prahu med tistimi, ki so vam očitali, da ste čisto preveč strogi. So vas njihovi komentarji takrat prizadeli?
V bistvu me niso prizadeli komentarji, da sem stroga. Bolj sem bila začudena, kaj vse lahko ljudje pišejo po spletu in za tem stojijo s svojim imenom in priimkom. Nisem si predstavljala, da te lahko nekdo javno tako nestrpno pljuva in obmetava z raznoraznimi žaljivkami. To mi je bilo grozno, predvsem ker so bili v večini nesramni najstniki. Svoje mnenje vedno lahko poveš na kulturen način.

Pop tv

V oddajah, ki so sledile prvi, ste svoje reakcije precej omilili. Je bilo to slučajno ali posledica ostrega odziva gledalcev?
Moje reakcije ne morejo biti posledica odziva gledalcev, ker so bile vse oddaje posnete vnaprej, tako da se vmes nisem mogla spremeniti in – iskreno  se tudi ne bi. Pomembno je, da si zvest samemu sebi. Imam pogum, da povem, kaj si res mislim. Na glas. Nisem »fejker«. Mislim, da nikogar nisem užalila na osebni ravni, ocenjevala sem le to, kar sem slišala ali videla. Če nekomu poveš, na kakšni stopnji kvalitete je, s tem ni nič narobe.

Nedavno ste s svojimi sožiranti izbrali polfinaliste. Ste zadovoljni z naborom in kdo mislite, da ima največje možnosti za zmago?
Mislim, da letos ni nikogar, ki bi izstopal na prvo žogo. Prepričana sem, da lahko nekaj kandidatov lepo preseneti, saj so potrebovali le prvo potrditev, da imajo talent. Sama sem največji talent našla v mladem duetu Nejcu in Mihi, predvsem Nejčev vokal se mi zdi unikaten, nekaj, česar pri nas še nismo slišali. Ne vem pa, kaj se bo zgodilo na nastopih v živo. Odločitev je zdaj v rokah gledalcev. Meni je pomembno predvsem, da zmaga nekdo, ki je na nivoju in si zasluži naslov zmagovalca.

Aljoša Kravanja
Ana Klašnja in Marjetka Vovk


Kako se počutite za žirantsko mizo zdaj, ko so avdicijske oddaje mimo?

V bistvu vsako oddajo jemljem ne samo kot ocenjevanje v vlogi žirantke, ampak kot osebnostno izkušnjo. Iz vsake situacije se lahko sama nekaj naučim. Talenti so mi v dobrem smislu pokazali druge razsežnosti šovbiznisa. Priznam, da me je bilo kar malo strah, ko sem prvič sedla za žirantsko mizo. Doživljala sem kar nekaj notranjih bojev, a sem ponosna nase, ker sem ostala zvesta sama sebi, in to je najbolj pomembno.

Kako se žiranti razumete med sabo?
 
Vsi smo se takoj zelo lepo ujeli. Smo zelo različni, a hkrati zelo enaki. Radi se družimo med pavzami, gremo na kosilo … Mislim, da se imamo kar radi. (smeh) Nič ni narejeno, res se razumemo. Srečo imam, da na moji desni sedi Lado, ki zabava vse, gledalce in nas, žirante. Včasih kaj zapiše na list papirja in me spravi v smeh v najbolj neprimernih trenutkih. (smeh) Potem je tukaj še Ana, ki je avtonomna in samozavestna ženska, ki se ne pusti motiti. Branko pa me tako ali tako, če le dobi priložnost, zabije s svojimi komentarji. (smeh) Fino je!

Je težko ocenjevati tekmovalce, glede na to, da sami dobro veste, kako je, če si izpostavljen in ranljiv v tem, kar delaš na odru?
Absolutno je lažje nastopati kot ocenjevati. Tudi sama sem se spraševala, kaj bom naredila, če se mi bo kdo kdaj zasmilil. Včasih sem si želela, da bi komu že član družine doma povedal, da nima talenta, ne da je to izvedel na odru pred vso Slovenijo. Nekateri kandidati pač premalo kritično vstopajo v svet resničnostnih šovov. Če že greš v to, bodi pripravljen vsaj sprejeti konstruktivno kritiko. Vsaka izkušnja te obogati in tisti, ki si res želijo postati dobri glasbeniki, kritike ne vzamejo kot nekaj slabega.

PRO PLU
Branko Čakarmiš, Marjetka Vovk, Ana Klašnja in Lado Bizovičar

Seveda ocenjevanje v oddaji Slovenija ima talent ni edino, kar počnete – nedavno sta z Raayem izdala novo pesem Living again. Kakšni so bili prvi odzivi nanjo?
Odzivi so bili pozitivni, spremljava jih predvsem na nastopih, ki jih imava precej. Zelo sva vesela, da so poslušalci sprejeli tudi najin tretji singel in ga že pojejo z nama. Living again bo v kratkem izšla tudi na italijanskem trgu in tega se zelo veseliva.Sicer bo težko ponoviti evforijo, ki se je odvijala okoli pesmi Here for you, a to je bilo pričakovati. Tisto je bila res vseslovenska zgodba. Sicer pa vse najine pesmi rada pojem, saj so mi pisane na kožo!

Ob vseh obveznostih vaju doma čakata vajina največja oboževalca – sinova. Vas spremljata v oddaji?
Ne, sta še premajhna, da bi to spremljala. Poleg tega ju tudi zelo omejujeva na tiste televizijske vsebine, ki jima koristijo. Morda si bomo kakšne oddaje ogledali pozneje. Starejši sin Vid se nama sicer včasih pridruži na kakšnem nastopu, a zadnje čase pravi, da noče z nama, ker ga moti, da naju potem vsi gledajo. Pravi, da sva samo njegova. (smeh)

Bi sinova lahko rekla, da ste doma strogi kot na oddaji?
Jaz strogost jemljem kot kvaliteto vzgoje. Otrokom je treba postaviti meje. Z Raayem se trudiva biti kar najboljša starša, in ko sva stroga, je to zato, ker želiva najboljše za svoja otroka. Videli bomo, kaj se bo iz tega izcimilo. (smeh)

Kateri vaju bolj vrti okoli prsta?
Vid in Oskar sta si zelo različna. Vid recimo ne bo popustil, saj je karakterno zelo podoben Raayu. Kar se odloči, bo tudi izpeljal. Ne pusti se preveč motiti. Oskarja se pa hitro da prepričati, saj ni tako trmast. Je tak »smeško«!

Aljoša Kravanja
Marjetka Vovk, Branko Čakarmiš, Ana Klašnja, Lado Bizovičar

Dejan Nikolič
Marjetka Vovk

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste