Estrada

Tožilstvo v zadevi Vzajemna spremenilo opise kaznivih dejanj

STA
21. 9. 2015, 12.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Tožilstvo je v današnjem nadaljevanju sojenja v zadevi Vzajemna vložilo spremenjeno obtožnico, in sicer je spremenilo opis kaznivih dejanj, medtem ko očitana kazniva dejanja ostajajo ista. Eden od obtoženih, nekdanji prvi mož zavarovalnice Vzajemna Marko Jaklič naj bi svoj zagovor sicer podal 12. oktobra.

sta

Tožilec je danes izrazil tudi dvom v verodostojnost pojasnila priče iz Srbije, direktorja podjetja S&T Srbija Predraga Vraneža. Ta je na zaslišanju - zapisnik zaslišanja, opravljenega v Srbiji, je prebral sodnik Boris Gabrijel Hrovat - pojasnil, da je bil Marko Jaklič odgovorna oseba podjetja M-Kontakt, da pa njegovega brata Boštjana Jakliča ni poznal. Kasneje je v opravičilu sodišču na vabilo na zaslišanje v Slovenijo spremenil svoje prvotno pričanje in zapisal, da je zamenjal Boštjana in Marka.

Obtožnica v zadevi Vzajemna bremeni Marka Jakliča, Bergerja, Godniča in nekdanjega člana uprave Vzajemne Franca Henigmana.

Tožilec je to opredelil kot "aktivno obrambo". Izpostavil je, da sta soobtožena, nekdanja vodilna v S&T SašoBerger in Klavdij Godnič vplivala na pričo, da je spremenil svojo izjavo tako, kot je zapisal kasneje v opravičilu sodišču, kar da sta povedala tudi za zapisnik. Med tožilstvom in zagovorniki obtoženih se je vnela razprava, ki so jo sklenili z dogovorom, da bo skušalo sodišče preko srbskih sodnih organov pridobiti dodatna pojasnila Vraneža v zvezi s tem.

Obtožnica v zadevi Vzajemna bremeni Marka Jakliča, Bergerja, Godniča in nekdanjega člana uprave Vzajemne Franca Henigmana. Jaklič naj bi kot prvi mož Vzajemne preplačal naročene storitve pri S&T Slovenija, od njih pa v zameno dobil več kot 550.000 evrov. Vse se je začelo leta 2004, ko je Vzajemna pod vodstvom Jakliča s S&T Slovenija sklenila krovno pogodbo in pri njem naročila vzpostavitev lastnega informacijskega sistema.

Denar naj bi potoval prek več povezanih podjetij S&T Slovenija v tujini in pozneje na podlagi domnevno fiktivnih svetovalnih pogodb končal na računu podjetja M-Kontakt, katerega lastnik je bil Boštjan Jaklič. To naj bi bilo po oceni preiskovalcev ustanovljeno z izključnim namenom pranja denarja Vzajemne, ki ga je nato prelilo v nepremičnine na Korčuli.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste