Estrada

Bunderla v trikotniku?!

18. 9. 2015, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Voditelj Radia Aktual in glasbenik Klemen Bunderla je končno prestavil svojo novo skladbo. In ne bi bil Bunderla, če nas tudi tokrat ne bi presenetil. Predstavil je namreč nekaj popolnoma drugačnega od tistega, na kar nas je navadil.

Marko Vavpotič

»No, pesem je biografska, vendar ne opisuje mene in moje situacije, recimo, da nam je zgodbo zaupal neki skupni prijatelj,« je povedal Klemen.

Klemen je tako ali drugače, že od malega hotel biti viden, in to mu zdaj na veliko uspeva, saj ga vidimo res, kamorkoli se obrnemo. Povsod je … No, zato pač vsi dobro vemo, kdo je Klemen Bunderla, in ga tu ne bomo še enkrat predstavljali ter zgodbe začenjali pri njegovih »zaobljenih« otroških dneh pa vse do zmage na resničnostnem šovu Znan obraz. Tokrat bomo pogledali globoko v njegovo srce, kjer je že nekaj časa trdno zasidrana njegova prikupna zaročenka Kaja.

Ljubezenski trikotnik?

Klemen je še nekaj mesecev od tega klical na Pomoč, potem skupaj s prijatelji iz skupine 3Čelos v skladbi Happy Day opeval lepote srečnega dne … No, tokrat pa smo spoznali drugačnega Klemna, veliko bolj čutnega, razmišljujočega, zaljubljenega. Mogoče bolj »odraslega«.

Marko Vavpotič

Skladba Od tebe stran je čutno romantična. Govori o neizpeti ljubezni, ki jo ženska čuti do moškega, pravega moškega – Klemna Bunderle. Ta se ljubezni in posledično tudi te ženske kar precej otepa, ker se pač boji odplavati v neznano. Vendar … Brez te ljubezni vseeno ne gre. Vrtinec močnih čustev, v katerega je padel tudi sam Bunerla. Za glasbo, aranžma in produkcijo je poskrbel Cveto Polak. Klemen nam torej predstavlja svojo prvo balado, ki sicer morda ni čisto tipična, saj ima nekoliko bolj udaren ritem. Tekst, ki ga je napisala Klemnova prijateljica Carmen, govori o moškem, ki je vezan in je spoznal »drugo« žensko. Ta (ljubica) ga vztrajno vleče k sebi, a on se ne da. Malo zaradi strahu, malo pa tudi zato, ker so mu všeč take igrice.


Pri ustvarjanju glasbe so sodelovali vrhunski glasbeniki. Kitaro je odigral priznani kitarist Miha Meglič, spremljevalne vokale je odpela energična Andreja Sonc, bas kitaro je odigral Željko Zuber, sicer tudi basist bosanske zasedbe Hari Mata Hari in zasedbe 3Čelos, ki Klemna spremlja tudi na njegovih nastopih v živo. Posebnost je tudi violina, ki nas spremlja čez celo pesem in jo je mojstrsko odigrala profesorica Maja Kotar. Končno zvočno podobo pa je oblikoval Franci Zabukovec.
Ekipa hudih mojstrov


Radovedni glasbeniki

Na Klemnovo promocijo je prišlo ogromno glasbenikov, tudi pravih legend slovenske glasbene scene. Ti so se zbrali ob bogato obloženi mizi, ki se je kar šibila od dobrot Vivo Cateringa. Glasbena smetana je nazdravljala z vrhunsko kapljico Vinske kleti Metlika in med srkanjem opojne pijače pozorno prisluhnila skladbi Od tebe stran.

Na Klemnovo promocijo je prišlo ogromno glasbenikov, tudi pravih legend slovenske glasbene scene. Ti so se zbrali ob bogato obloženi mizi, ki se je kar šibila od dobrot Vivo Cateringa. Glasbena smetana je nazdravljala z vrhunsko kapljico Vinske kleti Metlika in med srkanjem opojne pijače pozorno prisluhnila skladbi Od tebe stran.


Novega, čustvenega Klemna so pozdravili tudi sodelavci, vodiltelji Radia Aktual Matej Kirn Starič, Mojca Gornik in Anita Gošte, ki ji je Klemen zaupal tudi vodenje dogodka, saj je med njima »tista prava kemija za vodenje« in se odlično razumeta tudi sicer.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste