Estrada

Lepa Brena: Pameten človek se uči na tujih napakah

Sonja Javornik
18. 9. 2015, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Največja balkanska zvezda Lepa Brena je v naših koncih še vedno izjemno priljubljena. Prav zaradi tega nas je zanimalo, kaj meni o aktualnih dogodkih v zvezi z Grand Produkcijo, saj po novem tekmuje s svojim nekdanjim zaveznikom.

Zoran Kuzmanović

Lepa Brena, ki bo prihodnji mesec dopolnila 55 let, nam je v ekskluzivnem pogovoru tudi povedala, katero željo še ima kljub svoji nadvse uspešni več kot tri desetletja trajajoči karieri.

Kako komentirate, da je lastnik televizije Pink Željko Mitrović poskušal angažirati Zorico Brunclik za svoje oddaje. Je to še ena bitka v vaši vojni, ker ste z Grand Produkcijo šli stran od njega?
Z moje strani bi bilo amatersko, če bi se prek medijev ukvarjala z nepreverjenimi govoricami. V teh 16 letih, kolikor deluje, je Grand svoje mesto najuspešnejše produkcijske hiše na Balkanu dobil zaradi dobrih avtorskih formatov. Zorica Brunclik je velika umetnica in spoštujem njeno odločitev, da ni del žirije Zvezde Granda. Če koga ni, je mogoče tudi brez njega. Grand Produkcija ni z nikomer v vojni, saj se že od začetkov ukvarjamo s proizvodnjo kakovostnega programa, kar smo dokazali tudi z Grand televizijo, ki je v kratkem času postala izjemno uspešna. Našo kakovost je prepoznalo ameriško podjetje United Media, s katerim smo šli v skupen posel.

Kako ocenjujete Ceco v žiriji konkurenčne oddaje Pinkove zvezde?
Cecine pesmi se zares rade poslušajo in pojejo v naši hiši. Kot sem rekla: vsak na estradi ima pravico, da svojo kariero vodi v smeri, za katero meni, da je najboljša.

Promo foto

Izborov talentov je vse več. Ali menite, da imajo zmagovalci sploh še možnost, da naredijo uspešno kariero, ko pa jih je toliko?
Če so kvalitetni in želijo delati, bodo tudi napredovali. Priznam, da je talent 30 odstotkov, saj seveda morate znati peti, toda tistih 70 odstotkov je samo trdo delo. Dokaz, da Zvezde Granda lahko naredijo kariero, so Rada Manojlović, Darko Lazić, Bane Mojićević, Milica Todorović, Milica Pavlović … pa še bi vam lahko naštevala.

Na kaj ste najbolj ponosni?
Na dejstvo, da sem kljub uspehu, ki sem ga dosegla, ostala normalna oseba in da sem uspela otroke usmeriti na pravi način.

Ste se vedno učili na svojih napakah ali kdaj tudi na tujih?
Pameten človek se uči na tujih napakah. Trudila sem se, da iz vsake življenjske okoliščine izvlečem pravo sporočilo in da se odločam izključno na podlagi intuicije, ki me nikoli ni prevarala.

Za katero pesem vam je žal, da je niste posneli?
Zelo mi je všeč skladba Ostrvo tuge, ki jo je posnela Selma Bajrami. Ne morem reči, da mi je žal, saj je Selma to pesem interpretirala zelo čustveno in jo vedno rada poslušam.

Imate še kak izziv, ki bi ga želeli izpolniti samo zase?
Moj velik izziv je film. Posnela sem pet filmov, ampak nekje je ostala želja, da naredim še četrti del Hajde da se volimo. Če se bodo izpolnili pogoji in bom našla dovolj časa, se bom z veseljem posvetila temu projektu.

Ste zadovoljni, da ste kariero začeli v nekih drugih časih?
Ko opazujem, kako je danes, lahko ugotovim, da je za začetnike veliko preprostejše. Če se želite ukvarjati s tem poslom, se samo prijavite v Zvezde Granda. Grand vas prevzame v svoje roke in tako se lahko posvetite samo petju, o drugih stvareh pa ni treba razmišljati, saj imate stilista, maskerja, frizerja, predstavnike za stike z javnostjo … skratka vse! V mojih časih sem za vse to morala poskrbeti sama. Toda meni je bilo to sladko in uživala sem v tem, da sem kreirala svojo vizualno in medijsko podobo. Danes bi mi seveda bilo veliko lažje. Ah, da bi za mano v tistih časih stal Grand, bi jaz bila danes Madonna!

Vas mladi pevci pogosto prosijo za kak nasvet?
Da. Vedno z veseljem delim nasvete, saj menim, da je pomoč nekomu, ki je na začetku, dragocena lekcija.

V Sloveniji ste zelo priljubljeni. Kaj menite, zakaj je tako?
Občinstvo z lahkoto vidi, ali nekaj delate s srcem in dušo ali kar tako. Na vsakem koncertu dajem vse od sebe, kar je razlog, da sem uspešna tako dolgo.

Promo foto

Pa ste na začetku pričakovali, da boste imeli tako dolgo kariero?
Ko sem začenjala, sem si želela le, da bi bila Lepa Brena sinonim za radost in optimizem. Moj največji uspeh je, da se vsakič, ko grem na oder, med mano in občinstvo zgodi neka magija. V več kot treh desetletjih kariere sem se trudila, da bi z vsako novo skladbo zadela okus občinstva, da bi posnela kaj novega in drugačnega, da bi bili moji spoti kot mali filmi. Občinstvo je to vedno nagradilo s svojim zaupanjem. Spomnila bi vas, da je bila trilogija filmov Hajde da se volimo najbolj gledana v zgodovini domače kinematografije!

Bi rekli, da ste imeli v karieri tudi veliko sreče ali ste bili res vedno tako pametni, da niste naredili kakšnih napak, ki bi vas stale popularnosti?
Vedno je treba dobro premisliti o vsaki potezi, če se ukvarjate z javnim poslom. To zahteva veščino. Včasih ne pomaga, če imate srečo, a nimate pameti …

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste