Estrada

Ne zamudite Pravljičnih 7

N.N.
6. 5. 2015, 12.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V Dvorani Leona Štukjla v Novem mestu se 9. maja obeta koncert, ki bi ga lahko poimenovali Pravljičnih sedem, saj bodo vse ljubitelje dobre glasbe zabavale številne klape, in sicer Klapa Maslina, Klapa Kampanel, Klapa Niko, Klapa Solinar. Kot posebni gostje večera pa bodo nastopili še Vlado Kalember, Duško Lokin in Davor Radolfi.

Mediaspeed

Mediteranski pridih bo med drugim v Novo mesto prinesla Klapa Maslina, ki je poznana predvsem po skladbi Da te mogu pismom zvati, poleg tega pa so ustvarili številne in nepozabne klapske uspešnice. Za pesem Ostala si ista pa so bili med drugim nagrajeni tudi na Splitskem festivalu. A to ne bo edina klapa, saj bodo obiskovalce zabavali tudi člani najbolj “žurerske” Klape Kampanel, ki so ustvarili pesmi Niko se ne smije kao ti, Anđele moj, Aj ća volin te, ter mnoge druge uspešnice. Ne nazadnje pa bodo v Novem mestu tudi člani zadarske Klape Niko, ki vas bodo prepričali s prepevanjem tujih zimzelenih uspešnic: Lean on me, My way in mnoge druge, ter člani Klape Solinar. Začetki te klape segajo v leto 2008, ko je Slavko Ivančić, umetniški vodja klape, zbral okrog sebe skupino zaljubljencev v klapsko petje. Krona šestletnega uspešnega delovanja je vsekakor koncert in promocija zgoščenke Solinar, s katerim fantje iz klape odpirajo novo poglavje v svoji uspešni karieri.

Kantavtor Vlado Kalember je eden tistih moških, ki s svojo glasbo rad razvaja ženske. Hrvaški glasbenik, ki je leta 1978 ustanovil skupino Srebrna krila, je med drugim nastopil tudi na Izboru za pesem Evrovizije. In verjetno ga ni poslušalca, ki ne bi poznal legendarne pesmi Ciao, amore. A Vlado je poznan tudi po številnih drugih pesmih, kot so Vino na usnama, Evo noći evo ludila, Suzana, Nek živi ljubav ter mnoge druge.

Legendarni pevec zabavne glasbe iz Zadra, Duško Lokin, ki letos praznuje 45. obletnico glasbene kariere, z veseljem nastopa tudi v Sloveniji in tako navdušuje številne generacije. Kot samostojni glasbenik, čeprav je pred tem prepeval v skupini Kondori. Svojo prvo samostojno ploščo je posnel leta 1969, do danes pa je posnel 23 studijskih albumov in številne samostojne plošče. Njegovi zvesti oboževalci ga poznajo po številnih hitih, kot so Netko te tajno voli, Znam da negdje živi žena, Da te vidim, pa da ozdravim, Oči pune suza, Bacila si prsten moj, Dobro jutro, Dalmacijo in mnoge druge.

Le kdo ne pozna hitov, kot so Neka živim, kako živim, Na bačvama vina, Fešta, Da života imam dva in mnoge druge, ki jih prepeva Davor Radolfi? Priljubljeni pevec je eden prvih hrvaških glasbenikov, ki je na širšem območju nekdanje Jugoslavije začel z igranjem latino glasbe. Poznan je še po specifičnem vokalu, na glasbenih odrih pa je prisoten že več kot trideset let.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste