Estrada

So res tako neprijazni, kot pravi nov album?

am
16. 3. 2015, 20.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Elvis Jackson so v več kot petnajstletni glasbeni karieri ponudili štiri albume in en EP-album. Posneli so več kot deset spotov, imajo pa še več kot tisoč nastopov.

Nataša Urbančič, Aleksander Remec

Podatki, ki povedo veliko, obenem pa ne razkrijejo, kako poseben in glasbeno samosvoj je pankrokovski kvartet v svojem dolgoletnem ustvarjanju. Tokrat, na težko pričakovanem petem albumu Radio Unfriendly, je dominantna vsebina pankroka, poskočnih in hitrih ritmov, metalskih riffov ter hardcorovske agresije, vseeno pa vse v dinamično celoto poveže nalezljiva melodija in sproščena energija, ki je skupna vsem izdelkom Elvis Jackson.

Nataša Urbančič, Aleksander Remec

Ducat odrezavih pesmi dobite brezplačno

Album Radio Unfriendly je natanko to, kar so Elvis Jackson danes. Dvanajst odrezavih pesmi, ki jih lahko od danes dalje dobite brezplačno na njihovi strani, govori o marsičem, predvsem pa nas prevzamejo in ponesejo zaradi izbruha, upora, energije, samorefleksije in nostalgije, ne nazadnje pa so vizija, kako naj pankrok zveni letos.

»Komaj čakamo, da zažgemo na treh zaporednih nastopih in v družbi naših največjih in novejših fenov obrnemo novo stran v zgodovini benda, kar album Radio Unfriendly nedvomno je,« so povedali Elvis Jackson, ki bodo ploščo predstavili v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici. Unikaten primorsko-štajerski kolektiv, ki morda ne spada med najbolj produktivne, je pa takrat, ko se zadeve loti, do potankosti dosleden in prepričljiv, je od nedolžnih skapankovskih začetkov prehodil zanimivo in samosvojo glasbeno pot. Tako žanrsko kot tudi v izgradnji samosvojega in drznega odrskega nastopa, kar jih dela vedno posebne, drugačne in neulovljive.

Ko smo mislili, da so se fantje z lanskoletnim EP-albumom Window umirili, dozoreli, osvojili srca ljubiteljev bolj melodičnega in spevnega popreggaejevskega roka, so z novo izvedbo pankroka z elementi odločnega koketiranja s hardcorovskimi prevrati in metalskimi žagarijami usekali direktno, brez omahovanja in učinkovito. Presenečenje? Niti ne, Radio Unfriendly je v glavah nastajal dolgo, se razvijal in rasel, bil povratek jedra skupine k njihovim začetkom in revizija pankrokovskega zvoka, s katerim so odraščali, niso pa pozabili na svoje primarne vzgibe ter inspiracije.

Tudi za snemanje so si vzeli potreben čas, zato so angažirali Roka Podbevška, za miks je poskrbel priznani nemški producent in tehnik Arne Neurand, mastering pa je bil zaupan še eni legendi, Janezu Križaju. Epizodo, imenovano Radio Unfriendly, je v visokem slogu najavil prvi singel Any Place to go. Še največjim skeptikom je bilo takoj jasno, da so Elvis Jackson spet udarni in energični.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov