Kuharski mojstri, ki jim srce bije v ritmu kuharske štoparice, imajo kri ogreto na temperaturo pečice in imajo dušo prežeto z znanjem prestižnih kuharski šol, dolgoletnimi izkušnjami in poznavanjem svetovnih gurmanskih presežkov. So kuharski nomadi, ki sledijo tradiciji in ustvarjajo trende.
Luka Jezeršek
Ima kulinariko in izkušnje gostinca v krvi. Dobro ve, kaj bo gostom všeč in zakaj se bodo vračali po še.
»MasterChef mora ljubiti kuhanje in uživati v svojem delu. Pravijo, da je hrana, pripravljena z ljubeznijo, bolj okusna. Na papirju se to lahko bere, ko pa se človek sooči z vsakdanjimi težavami, je pozitivno naravnanost težko ohraniti. Zato je to tako zelo pomembno.«
Alma Rekić
Svetovno priznana sodnica za vso kulinariko, ki dobro ve, kaj je pritisk na tekmovanjih. V Londonu je opravila izpit za vrhunske kuharje in s tem pridobila sodniški naziv Master Chef. Pri okusih se je ne da prelisičiti. »MasterChef mora imeti žar v sebi, jajca v hlačah, strast ter sposobnost ustvarjanja in željo po novem.«
Karim Merdjadi
Lastnik diplome prestižne francoske šole Le Cordon Bleu iz smeri kuharstva in slaščičarstva. Svetovljan, ki je odprt za vse nove kombinacije in drugačne okuse. »Ljubezen do kuhanja, ustvarjalnost, strast, dovzetnost za okuse in tehnike dela so kvalitete, ki naredijo MasterChefa. A ni dovolj samo eksperimentiranje in kombiniranje nečesa novega. Ne glede na zahtevnost in nivo kuhinje, se morajo okusi popolnoma ujemati.«