Estrada

Slovenci puščamo vedno večji pečat na kulinaričnem zemljevidu sveta.

R.T.
5. 3. 2015, 09.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Letos spomladi bomo nanj dodali prvega slovenskega MasterChefa, ki bo s svojim ljubiteljskim kuharskim znanjem najbolj prepričal sodnike. Znanje ljubiteljskih kuharjev, postavitve krožnikov, domišljijo, tehniko in vizijo bodo ocenjevali kulinarični strokovnjaki.

Arhiv Svet24
Lukam Alma in Karim so za zmagovalca prvega MasterChefa menda izbrali moškega.

Kuharski mojstri, ki jim srce bije v ritmu kuharske štoparice, imajo kri ogreto na temperaturo pečice in imajo dušo prežeto z znanjem prestižnih kuharski šol, dolgoletnimi izkušnjami in poznavanjem svetovnih gurmanskih presežkov. So kuharski nomadi, ki sledijo tradiciji in ustvarjajo trende.

Luka Jezeršek

Ima kulinariko in izkušnje gostinca v krvi. Dobro ve, kaj bo gostom všeč in zakaj se bodo vračali po še.

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje


»MasterChef mora ljubiti kuhanje in uživati v svojem delu. Pravijo, da je hrana, pripravljena z ljubeznijo, bolj okusna. Na papirju se to lahko bere, ko pa se človek sooči z vsakdanjimi težavami, je pozitivno naravnanost težko ohraniti. Zato je to tako zelo pomembno.«

Alma Rekić

Svetovno priznana sodnica za vso kulinariko, ki dobro ve, kaj je pritisk na tekmovanjih. V Londonu je opravila izpit za vrhunske kuharje in s tem pridobila sodniški naziv Master Chef. Pri okusih se je ne da prelisičiti. »MasterChef mora imeti žar v sebi, jajca v hlačah, strast ter sposobnost ustvarjanja in željo po novem.«

Karim Merdjadi

Lastnik diplome prestižne francoske šole Le Cordon Bleu iz smeri kuharstva in slaščičarstva. Svetovljan, ki je odprt za vse nove kombinacije in drugačne okuse. »Ljubezen do kuhanja, ustvarjalnost, strast, dovzetnost za okuse in tehnike dela so kvalitete, ki naredijo MasterChefa. A ni dovolj samo eksperimentiranje in kombiniranje nečesa novega. Ne glede na zahtevnost in nivo kuhinje, se morajo okusi popolnoma ujemati.«

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja