Estrada

Nas bo Jana Šušteršič spet presenetila?

A.M.
28. 1. 2015, 20.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Čeprav pesmi za Emo 2015 še niso znane, se je na družbenih omrežjih vnel boj za podporo. Največ simpatij za zdaj žanjeta Jana Šušteršič in Maraaya.

MediaspeedTibor Golob

Katera skladba bo Slovenijo zastopala 21. maja, bo znano 28. februarja, ko bo potekal izbor Ema. Za nastop v avstrijski prestolnici se bodo potegovali Alya in Neno Belan, Clemens, I. C. E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores - Kori. Pesem bo izbrana po dveh krogih glasovanja. V prvem krogu bo strokovna komisija izbrala dve pesmi, nato pa bo imelo glavno besedo le ljudstvo. Razen če se ne »sesuje« telefonsko glasovanje.

Na družbenih omrežjih se kot superfinalista največkrat omenjata zmagovalka šova Slovenija ima talent Jana Šušteršič in duo Maraaya. Pod tem imenom sta združena Marjetka (pevka in avtorica) in Raay (avtor, producent in pevec), ki sta sicer že dobro desetletje partnerja tako v poklicnem kot zasebnem življenju. Oba glasbenika sta svojo glasbeno pot začela najprej v zabavnoglasbenem popu s skupino Turbo Angels, pozneje pa še v zasedbi Tangels. Žanrsko projekt Maraaya opredeljujeta kot »indiepop z elementi soula«. Raay je eden izmed bolj produktivnih glasbenih producentov v Sloveniji, med drugim je tudi soavtor in producent skladbe Spet/Round and round, s katero nas je Tinkara Kovač zastopala na Pesmi Evrovizije na Danskem preteklo leto.

Mediaspeed

Zmagovalka resničnostnega šova Jana Šušteršič je v Ljubljani rojena klasična pianistka in vokalistka. Prva leta svojega življenja je preživela v Ljubljani in Libiji, nato pa se je z mamo preselila v Srbijo. Ko je bila stara sedem let, se je začela učiti klavir in že zelo mlada osvajala nagrade na klavirskih tekmovanjih; med drugim je osvojila tretje mesto v Nišu (Srbija), drugo v Strezzi (Italija) in prvo v Parizu (Francija). Na glasbeno akademijo v Beogradu je bila sprejeta s 17 leti kot tretja v generaciji med več kot 100 pianisti. Skoraj istočasno je dobila vabilo v znano srbsko poprok skupino Neverne bebe.

V naslednjih osmih letih je imela s skupino več kot 700 nastopov, osvojili pa so na desetine nagrad. Če bo Jana nagrajena tudi na Emi, bo znano že konec februarja, zagotovo pa lahko strokovna komisija pred tem še kako pomeša karte in v superfinale postavi svoje adute, ne glede na željo ljudstva. 

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov