Estrada

Zanimivo je, kaj vse ljudje sprašujejo

rt
2. 10. 2014, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Najbolj razvpiti slovenski estradni mecen se po nekaj časa trajajoči odsotnosti vrača med rože, saj je eden najbolj znanih slovenskih poznavalcev urejanja okolja.

Mediaspeed, Roman Turnšek

Potem ko se je za nekaj časa usmeril bolj ali celo izključno v delo z estradniki, kot so Werner, Damjan Murko, Brigita Šuler, Dejan Stojanov, Zdravko Škende in drugi in med katerimi je marsikomu uredil tudi njegovo okolico, je sčasoma začel tako rekoč pogrešati svoj osnovni poklic.

Slednje ne čudi, saj je imel poleg terenskega dela s strankami tudi prispevke na televiziji, radiu, v tiskanih medijih ... Tako je torej spet zavihal tudi vrtnarske rokave. A po daljši odsotnosti oziroma nedejavnosti zaradi dajanja prednosti drugim stvarem, se je za začetek odločil, da najprej malce potipa o tem zainteresirane stranke na facebooku. Da vidimo, si je rekel, potem pa je bil nadvse presenečen.

Mediaspeed, Roman Turnšek

V enem dnevu je namreč namesto nekaj dobil ogromno vprašanj o okolju, zasaditvah, rastlinah, drevju, tlakovanju in vrsti drugih stvari. To pa je bil šele začetek! Glas, kakršen že, se hitro sliši, s pomočjo družbenega omrežja pa se širi še hitreje in tako so nasveta željni ljubitelji lepega in urejenega okolja Silva pridno zaposlili ob računalniški tipkovnici. »Takšnega odziva nisem pričakoval. Želel seveda, to vsekakor, ampak pričakoval pa ne. Ne le razveseljivo, ampak tudi zanimivo je, da si kljub splošnemu kriznemu stanju, tempu, naglici in načinu življenja, ob kakršnem smo vsi v skoraj nenehni časovni stiski, veliko ljudi vzame čas tudi za urejanje prostora, v katerem živijo. Zanimivo je tudi, kaj vse ljudje sprašujejo,« je povedal.

Poleg tega je glede na splošno ne prav rožnato stanje in svojo dobrodelno udejstvovanje želel tudi brezplačno pomagati vsem, ki si brez minimalnih stroškov težko funkcionalno in lepo uredijo okolico. Razen v službene namene mu obuditev dejavnosti še kako koristno pride prav doma. »Imam neizpodbiten izgovor, da mi ni treba kositi okrog hiše, ker ne morem, in zato travo pokosi kdo drug,« se je odkrito zasmejal. Prebuditev iz vrtnarskega in okoljskega spanja mu je začela vzbujati skomine tudi po še enem načrtu, povezanem z vrtnarjenjem in urejanjem okolja. Pred časom je zaradi številnih predlogov in nagovarjanj začel resno razmišljati, da bi se lotil pisanja kakšnega okoljskega priročnika in nasvetov o vrtnarstvu. »Potem pa sem postal len in prestavljal in prestavljal, tako da na koncu iz tega ni bilo nič. Bom videl, ali me bo k pisanju spravila jesen, ko bo morda več časa,« je pristavil. 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste