Estrada

Vlado Pilja me je izkoristil!

M.J.
21. 6. 2014, 20.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Z izpovedjo nekdanje partnerice Vlada Pilje, ki je povedala, da jo je pevec zapustil tik pred porodom sina in zanj ne plačuje alimentacij, kaj šele, da bi bila v rednih stikih, se je očitno sprožil plaz, saj na dan prihajajo zgodbice o Vladovih številnih dolgovih. Najstarejši segajo še v čas Lepega Dase, ko mu je takratna poslovna sodelavka posojala denar, saj kljub izvrstnim zaslužkom ni znal živeti v okviru svojih zmožnosti.

POP TV

Njej tako še vedno dolguje okoli 2000 evrov, še večji pa je Vladov dolg za pesem Še zeleno, ki mu jo je napisal Vanja Alič, pevec skupine Zaklonišče prepeva. Vanja poudarja, da ima Vlada rad in da zato ni hotel prati umazanega perila v javnosti, vendar je zdaj še posebno razočaran, saj mu je Vlado obljubil, da bo s honorarji za oddajo Znan obraz ima svoj glas poravnal dolgove, zdaj pa se ne oglaša niti na telefon, kaj šele, da bi komu od upniku povrnil denar.

»Z Vladom sem v preteklosti večkrat sodeloval, saj sem bil tudi avtor skladbe Lepi Dasa. Ko me je pred tremi leti prosil za novo pesem, sva mu jo s kitaristom Borjo z veseljem napisala in mu jo podarila. Ker ni imel glasbenikov, da bi mu pesem posneli, sem prosil fante iz svoje skupine, da so mu jo v studiu posneli brezplačno. Studio pa je bilo treba plačati. Dogovoril sem se z Rokom Podbevškom v Studiu Metelkova, da je vse posnel brez vnaprejšnjega plačila, vendar denarja ni videl že tri leta. Potem je Vlado hotel posneti še videospot.

Mateja Jordović Potočnik, POP TV

Ker še vedno ni imel denarja, je prosil, da bi mu založili. Jamčil sem zanj, zato je Borja posodil denar. Z Venom Jemeršičem sem se dogovoril za popust, vendar je bil znesek še vedno 1500 evrov. Seveda sem sodeloval tudi kot organizator, našel sem soigralko, posodil hišo, da smo snemali pri meni ... Vlado je rekel, da bo stroške poplačal, takoj ko bo dobil denar. Minilo je nekaj mesecev, Vlado je ves čas obljubljal, plačal pa ni. Zato sta Borja in Rok začela pritiskati name, naj posredujem, saj sem jamčil zanj. Nekaj časa se je Vlado še oglašal na telefon, zdaj pa niti to ne. Najprej se je izgovarjal, da nima denarja niti za hrano, potem je obljubil, da bo šel v službo in podobno. Po treh letih je tik pred začetkom oddaje Znan obraz ima svoj glas poklical in obljubil, da bo s honorarjem denar resnično vrnil. Ampak od takrat se ne oglaša več, čeprav sem ga nekajkrat poskušal poklicati. Človeku ponudiš prst, zagrabi roko, potem pa do skrajnosti izkoristi tvoje zaupanje in dobro voljo.«

Upniki seveda upajo, da bo Vlado zaradi sodelovanja v oddaji imel poleti čim več nastopov in bo morda komu res vrnil dolgove, saj ni videti, da bi pevcu, ki je nekoč delal kot smetar, pralec avtomobilov, grobar in podobno, dišala kakšna služba, saj je zadnja leta doma čakal na ponudbe za nastope, živel pa je očitno na kredit.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste