Kulinarični užitki ob polni luni
Za vrhunec kulinaričnih užitkov so poskrbeli slovenski člani evropskega združenja priznanih chefov in lastnikov restavracij Jeunes Restaurateurs dEurope, ki so ob jedeh sodobne slovenske vrhunske kuhinje predstavili tudi novi kulinarični vodič po slovenskih JRE restavracijah. Nastopili so vsi člani Jeunes Restaurateurs dEurope Slovenija. Med njimi so navduševali Tomaž Kavčič iz Gostilne Pri Lojzetu (Zemono), Tomaž Polenec iz Restavracije Brioni (Kranj), Jure Tomič iz Ošterije Debeluh (Brežice), Ana Roš iz Hiše Franko (Kobarid) in Tadej Gašparin iz Restavracije Pikol (Nova Gorica). Ob magični polni luni se je pridružil tudi Helmuth Köcher, idejni vodja najprestižnejšega italijanskega vinskega festivala Merano International Wine Festival, ki je predstavil drugo edicijo pobratenosti Term na Morju in term v Gorah. Brbončice so s ponudbo vrhunskih kulinaričnih dobrot razvajali tudi kuharski mojstri hotelov LifeClass. K odlični hrani so se podala tudi izbrana vina, ki so jih gostje večera degustirali ob strokovnem vodstvu mojstrov umetnosti pridelave vina. Med drugim so navdušili Movia, Marjan Simčič, Klabjan, Rodaro Paolo, Čotar, Istenič, Vina Koper, Primosic, Radikon, Villa Russiz in Livio Felluga.
Pester spremljevalni program
Večer je bil začinjen s tradicionalnimi tajskimi in indijskimi masažami na plaži Meduza hotelov LifeClass, druženje je popestril vedeževalec iz kart, za glasbo pa je poskrbel D.J. SuperZippo & kong ter saksofon v živo. Zabavali so tudi z body paintingom, za pot iz stresnega vsakdana pa so poskrbeli gong mojster Robert Jarc in Kinergetix Team Slovenija. Razvajanje na plaži ob okusni hrani in dobrem vinu bo spet ob naslednji polni luni, v soboto, 12. julija.