Estrada

Goran Dragić se bo drugič poročil!

Andreja Comino
18. 5. 2014, 15.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Vsa Slovenija je ponorela, ko je na lanskem evropskem prvenstvu Goran Dragić zabijal koše kot za stavo, Amerika pa, ko je bleščečo predstavo nadaljeval še v najprestižnejši ligi NBA. Tam so ga ob koncu sezone razglasili za igralca, ki je najbolj napredoval.

Goran se je po naporni sezoni, ko je odigral 48 tekem, nedavno vrnil v Slovenijo, kjer ga čaka pestro poletje. Za zdaj še ni jasno, ali bo sprejel reprezentančno povabilo selektorja Jureta Zdovca za svetovno prvenstvo, jasno pa je, da se bo v prihodnjih mesecih še cerkveno poročil in pripravil veliko zabavo za sorodnike in prijatelje. Gorana in Majo pa v manj kot mesecu dni čaka še selitev v novo hišo.

Goran Dragić je po končani letošnji ameriški sezoni z ženo Majo ter šestmesečnim sinom Mateom na veliko veselje Slovencev prišel domov. Tu ni bil kar osem mesecev, vse od evropskega prvenstva. »Ljudje me kar naprej ustavljajo na ulici. To me preseneča, saj sem v preteklosti živel mirneje. Je pa lep občutek, ko ti ljudje zaželijo vse dobro,« razlaga. Težav z oboževalci v Ameriki skorajda ni imel, čeprav je tam velika zvezda. vendar sta se z Majo po rojstvu sina držala bolj doma in nista hodila po restavracijah.

V klubu so mu zabičali, naj si vzame mesec dni čistega počitka. »Z veseljem jih bom poslušal. Zdaj nimam prav velike želje, da bi šel igrat košarko ali se lotil kakšnega drugega športa. Zelo mi prijajo sedenje, ležanje in gledanje televizije, druženje s prijatelji iz mladosti in družino. Aktiven sem le tedaj, ko se z Majo odpraviva na sprehod z otroškim vozičkom,« se smeji Goran, ki je zadovoljen z ameriškim življenjem. Z Majo živita v lepi hiši v prijetnem delu Phoenixa. Pogosti obiski sorodnikov in prijateljev poskrbijo, da nimata prehudega domotožja.

Sicer pa klub poskrbi za večino normalnega življenja. In ker igralci v ligi NBA zaslužijo milijone, tudi Goran, tam poskrbijo tudi za finančno svetovanje. »Ker se je veliko košarkarjem dogajalo, da so čez noč obogateli, potem pa nenadzorovano zapravljali, je NBA sprejela pravilo o obveznem vsakoletnem finančnem izobraževanju košarkarjev. Tudi sam se ga vedno udeležim,« razlaga Goran, ki je že zdavnaj zaslužil dovolj za brezskrbno prihodnost. »Vlagam predvsem v varne naložbe in doslej še nisem imel izgube. Finančni svetovalec mi vsaka dva meseca pošlje poročilo, kaj se dogaja z mojimi naložbami,« pravi ta vrhunski športnik, ki bi lahko živel lagodno življenje milijonarjev, a je ostal skromen in prizemljen, predvsem pa predan športu in svoji Maji.

Youtube
Po poroki s svojo izvoljenko Majo.

Druga poroka

Lansko leto ni bilo razburljivo le zaradi prvenstva, temveč sta se z Majo tudi na hitro poročila, po vrnitvi v Ameriko pa se jima je rodil še sin. »Maja je odlična in skrbna mama. Z lahkoto sva se dogovorila o skrbi za sina, s katerim imam iz dneva v dan večje veselje, saj se vsak dan nauči česa novega in pokaže kakšno novo sposobnost.« Kadar nima tekem, Goran hrani in previja sina. »Ni mi težko vstajati ponoči, previti in nahraniti sina. Sicer pa se največkrat zbuja Maja. Varuške za zdaj še nimava,« pripoveduje. Čisto brez pomoči pa po sinovem rojstvu nista bila. Tri mesece je bila pri njiju Majina mama, nato so za dobrih dvajset dni prišli še njegovi starši, pogosto pa ju obiskujejo tudi sorodniki in prijatelji. »Nedavno sta bila na obisku moj najboljši prijatelj in njegova žena, pa Majin brat, tako da v letošnji sezoni nisva bila skoraj nič sama. Ves čas je bil kdo pri naju, tako da je bilo zelo lepo.«

Kmalu v novi hiši

Čeprav mu veliko pomeni, če na tekmah med občinstvom sedita Maja in Mateo, sta sina na prvo tekmo peljala šele, ko je bil star tri mesece. »Po sinovem rojstvu sem postal bolj sproščen. Nisem več toliko z glavo v košarki in ne občutim toliko pritiska zaradi nje. Več razmišljam o zasebnem življenju in morda tudi zato bolje igram. Na parketu se še bolj sprostim. Seveda so tudi kritike; te so pač sestavni del športa in z njimi sem se naučil živeti. Vendar moram gledati na svojo pot, saj je na prvem mestu zdravje. Videl bom, ali bom zaigral za reprezentanco. To bo odvisno do počutja. Zdaj še čutim bolečine v poškodovanem gležnju.«

Z Majo sta se lani na hitro vzela med prvenstvom, ker je bila noseča, za letošnje poletje pa pripravljata še cerkveno poroko in slavje za sorodnike in prijatelje. »Zdaj bo veliko laže, saj nama bosta na pomoč priskočili babici. Pripravila bova primerno slavje in šla na medene tedne. Kam bova šla, je odvisno od Majinih želja

Še pred poroko pa ju čaka še en velik podvig, selitev v novo hišo. »Večino dela je opravila Maja. Hišo je treba zdaj še dokončno opremiti. Izbiranje pohištva se mi zdi najbolj zoprno opravilo. Tudi tu se je izkazala Maja, ki sem ji to z veseljem prepustil. Pri vsem, kar izbere, me vedno vpraša za mnenje. To mi je všeč, saj rad sodelujem pri nastajanju najinega doma,« še pravi košarkar, ki ga letos poleti čaka še ena prijetna stvar – vodenje košarkarskega tabora za otroke, ki bo konec julija in na začetku avgusta.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste