Estrada

Ni vsaka omaka šefova omaka

A.M.
11. 11. 2013, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Priznani kuharski šef Bine Volčič in zvezda TV-šova Gostilna išče šefa je po lastni recepturi razvil posebno specialiteto, ki pa je ne skriva pred vsemi.

Vsi ljubitelji gurmanskih užitkov bodo tako še posebej veseli šefove omake. Za pripravo omenjene serije omake, ki jo odlikuje zanimiva sladko-slana kombinacija, se je šef moral podati v nekoliko drugačno okolje, kot ga je vajen, in sicer v živilsko proizvodnjo Ete Kamnik. »Kjerkoli jo boste uporabili, bo šefova omaka glavna zvezda na vašem krožniku. Z lahkoto bo zaigrala v vlogi tople omake na testeninah, kot hladna salsa spremljala hrustljave tortilje ali pa vskočila v rižoto, ko vam v hladilniku zmanjka zelenjave.

Paradižnik in paprika sta omaki služila za platno, na katerega sem nanesel plast za plastjo okusov, da se na koncu zlijejo v lepo harmonijo,« je dejal Bine Volčič in dodal: »Ker gre za prvi izdelek, ki sem ga pripravljal skupaj z uveljavljenim proizvajalcem, sem recepturi namenil veliko časa in zelo pozorno premislil proces priprave izdelka.«

In kaj o sodelovanju pravi izvršna direktorica Ete Ksenija Jankovič Banovšek? »Receptura šefove omake je delo Bineta Volčiča, pri nas pa smo prispevali znanje, izkušnje tehnologov in seveda kakovostne surovine. Prenos iz domače kuhinje v naše kotle, ki imajo najmanjšo količino 500 kilogramov, se zdi enostaven, a vendar gre lahko marsikaj narobe in surovine se lahko povsem različno 'obnašajo', zato smo res ponosni na celotno ekipo razvoja in proizvodnje.«