Estrada

Manca Špik spregovorila o boleči ljubezni

6. 2. 2013, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Manj kot pol leta po izidu prvega albuma z naslovom Iz prve roke nam Manca Špik že predstavlja svoj naslednji adut. Istoimensko pesem, nastalo v 'ustvarjalni kuhinji' glasbenega tandema Matjaža (glasba) in Urše Vlašič (besedilo) mnogi Mančini poslušalci označujejo za najboljšo pesem iz plošče.

Pesmi iz moje plošče kar kličejo po ekranizaciji. Pri snemanju plošče smo velik poudarek dali predvsem besedilom in sedaj se nam to obrestuje. Še v tem letu bom posnela vsaj še en videospot in to za pesem, za katero osebno menim, da ima najbolj močno besedilo na plošči. To bo moj 10. spot v karieri, zato si želim, da bi bil nekaj posebnega.

Povsem logično je, da je Manca Špik za pesem z zelo močnim besedilom posnela tudi videospot in tako na najboljši možni način pospremila njeno samostojno pot kot radijski singel. "Besedilo in atmosfera pesmi sta se tokrat spojila popolno," je Manca ocenila rezultat ponovnega sodelovanja s kreativno filmsko ekipo Mediaspot, na čelu z režiserjem Perico Rai.

"V spotu smo večino zunanjih kadrov posneli v dežju … in ravno s posnetki dežnih kapljic ujeli nekaj čudovitih trenutkov. Bilo je naporno, a vredno vsake sekunde," je še dejala Špikova.

Mančina nova pesem govori o drugi plati ljubezni. Tisti, ki boli. Včasih še bolj, ko se dva že razideta. "To pesem sem močno čutila odkar mi je Matjaž Vlašič posredoval prvi demo posnetek. Tokrat sem se odločila, da bom glavno vlogo v zgodbi o dekletu, ki v trenutni zvezi s svojim fantom trpi, zato ga zapusti, odigrala kar sama." Mančin soigralec v spotu pa je priznani model in maneken Samuel Paljk, ki si kruh služi v tujini.

Manca je za snemanje spota potrebovala kar precej poguma, saj so vse 'mokre prizore' posneli sredi Stare Ljubljane, obkroženi s številnimi radovedneži. "Vreme nam je stalno nagajalo in ko smo snemali prizore v hotelu, je zunaj lilo kot iz škafa. Ko pa smo prihiteli ven, da bi 'ujeli' dober kader, je že prenehalo deževati, tako da so me za najbolj učinkovite prizore naliva, morali polivati z vodo. Najbrž so mimoidoči mislili, da se mi je zmešalo, ko sem hodila po ulici mokra kot cucek, ali ko so me iz oken polivali z vodo iz več strani hkrati ..."

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov