Zimski športi

FasTINAntno

Iz Sočija za Svet24 Andrej Miljković
13. 2. 2014, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

»Ne zanima me bron, v Soči sem prišla po zlato,« je po četrtem mestu na prvi alpski ženski tekmi skozi zobe zasikala jezna Tina. Korošica je že imela dve srebrni kolajni iz Vancouvra in vedela je, da ji do nesmrtnosti manjka samo še naslov olimpijske zmagovalke. In dobila ga je v kraljevski disciplini alpskega smučanja, smuku.

Andrea Massi se počuti kot Slovenec!

Zaradi toplega vremena in posledično zmehčane proge so imele včeraj tekmovalke z nižjimi startnimi številkami prednost, kar je dobro izkoristila Švicarka Dominique Gisin, s katero se je potem Tina izenačila na prvem mestu. In pozneje ju ni prehitela nobena več. »Z Dominique sva ista generacija in po glavi nama gredo podobne stvari. Je izjemno inteligentna, včasih podobno kot jaz veliko preveč misli in že velikokrat sva se šalili, da je morda bolje biti neumen. Zelo sem vesela, da si prvo mesto delim prav z njo, verjetno bi si jo za kaj takega celo izbrala izmed vseh kolegic v karavani,« je o Gisinovi govorila Tina. Prvič v zgodovini alpskega smučanja na olimpijskih igrah smo dobili dve zmagovalki. No, Tina je tega že vajena, saj je prvo zmago v svetovnem pokalu dosegla leta 2002 na veleslalomu v Söldnu, ko so bile na vrhu kar tri tekmovalke. 

Andrea Massi, vodja ekipe aMaze, se je včeraj, čeprav je Italijan, počutil tudi kot Slovenec. »Da, počutim se kot Slovenec,« je izdavil v solzah sreče in potem za nekaj trenutkov ostal brez besed, potem pa nadaljeval: »Tina si je v sobi narisala to smukaško progo, olimpijske kroge in številko ena. Nista je zanimala srebro in bron, hotela je postati olimpijska prvakinja in je to tudi postala. V ta uspeh je vložila dvanajst let svojega življenja, v ta uspeh sva veliko vložila tudi skupaj in mislim, da to zlato vsebuje vse.« In Tina? »To je dan, ko mi je uspelo narediti natanko to, po kar sem prišla v Soči. Prišla sem po kolajno, a ne po bronasto in tudi ne po srebrno, temveč izključno po zlato. Bila je cilj in presrečna sem, da mi je ta cilj uspelo doseči. Težko je bilo čakati. Pri tem mi je ves čas po glavi hodila moja prva otroška tekma, ki smo jo imeli v Črni na Koroškem in na kateri smo prav tako vozili smuk. Rekla sem si, da če sem lahko vsa majhna in drobna zmagala tam, mi lahko uspe tudi tokrat in tukaj. In mi je. Če si nekaj upaš in če si nekaj dovolj želiš, lahko to tudi dosežeš. Mislim, da je bila moja osredotočenost vedno vezana na Soči in da sem se zaradi tega kar težko motivirala za tekme manjšega pomena, na katerih sem naredila že vse, kar je mogoče narediti. Vedela sem, da je edino, kar me zares zanima, zlato odličje na olimpijskih igrah in težko sem se osredotočala na karkoli drugega. Želela sem si, da bi bila slika mene kot športnice popolna in zdaj … ah, brez besed. Zelo sem ponosna, saj je s tem poplačanih veliko let odrekanja, veliko treningov, veliko misli in dni premlevanja o vsem mogočem. Predvsem pa sem ponosna na to, da mi je uspelo doseči natanko tisto, kar sem želela in kar sem hotela,« je takoj po tekmi govorila Tina, nasmejana - presrečna.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov