Zimski športi

Kopitarjevi kraljujejo!

N.J.
20. 12. 2013, 15.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar se je davi s kralji veselil nove zmage v ligi NHL. Los Angeles Kings so v domači dvorani odpravili San Jose Sharks s 4:1. Kopitar svoje strelske statistike tokrat ni izboljšal.

Reuters

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar se je davi s kralji veselil nove zmage v ligi NHL. Los Angeles Kings so v domači dvorani odpravili San Jose Sharks s 4:1. Kopitar svoje strelske statistike tokrat ni izboljšal.

Tekma je bila odločena v zadnji tretjini. Gostitelji so v drugem delu povedli z zadetkoma Aleca Martineza in Tylerja Toffolija, ko pa sta Jeff Carter v 41. in Dwight Knight v 47. minuti povišala na 4:0, je bil zmagovalec znan. Častni zadetek za goste je dobri dve minut pred koncem dosegel Patrick Marleau, ki je odigral svojo 1200. tekmo v ligi. Slednji je preprečil, da bi vratar Los Angelesa Martin Jones ostal nepremagan še na četrti tekmi, a vnovič se je Jones, ki je na sedmih tekmah prejel vsega šest golov, izkazal kar z 31 obrambami.

Ostali izidi: Toronto Maple Leafs - Phoenix Coyotes 2:1 (kazenski streli), Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 5:4, Detroit Red Wings - Calgary Flames 3:2 (podaljšek), St. Louis Blues - Montreal Canadiens 5:1, Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 4:2 in Dallas Stars - Vancouver Canucks 4:1.

S tekme je omembe vredna še poškodba San Josejevega Thomasa Hertla, ki se je že v prvem delu zaletel z Dustinom Brownom in zaradi poškodbe kolena zapustil igrišče. Novinec v ligi je letos dosegel že 15 golov, na 35 tekmah pa je skupaj zbral 25 točk.

Kralji so utrdili tretje mesto na lestvici zahoda. Po 24. zmagi zdaj z 52 točkami za Anaheimom zaostajajo le še točko, za vodilno ekipo lige Chicagom pa za tri. Naslednjo tekmo bodo igrali v noči na nedeljo, ko bodo gostili Colorado, ki je ponoči v domači dvorani premagali Edmonton s 4:2. Na vzhodu vodi Pittsburgh, ki je ugnal Minnesoto s 5:2 in ima točko več od Los Angelesa.

Malo presenečenje je bil tudi poraz Bostona z Buffalom z 2:4, saj sta merili prva in zadnja ekipa atlantski skupini, Boston pa je ne glede na poraz obdržal vodstvo, Buffalo pa je kljub dvema zaporednima zmagama še vedno najslabša ekipa v ligi. V isti skupini še naprej blestijo Florida Panthers, ki so s 4:2 zmagali v Ottawi in zabeležili peto zaporedno zmago.

 

 

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov