Nogomet

Spremlja ga stara dama

Iztok Lukner/M.J.
17. 2. 2014, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

S skrajnega zahoda Evrope prihajajo novice, da se je še nekoliko podaljšala vrsta snubcev Jana Oblaka.

Arsen Perić

Njegovo ime se je v preteklosti že znašlo v beležnici marsikaterega lovca na nogometne talente, če gre verjeti portugalskim medijem, pa je zanimanje zanj zelo očitno zdaj pokazal še Juventus. Torinski klub je imel svoje predstavnike na derbiju med Benfico in Sportingom, ki so ga orli dobili z 2:0, na njem pa so spremljali prav 21-letno hobotnico iz Škofje Loke.

Italijani so bili na stadionu Luz že v nedeljo, a ker je bil dvoboj takrat preložen, so se v torek vrnili v portugalsko prestolnico. Čeprav Oblak na derbiju ni imel ravno veliko dela, je nekajkrat vseeno moral posredovati. Svoje delo je dobro opravil, črno-beli pa so se odločili, da bodo tudi v prihodnje podrobno spremljali predstave slovenskega vratarja. Medtem pa je slednji včeraj spet ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Vodilna Benfica je gostovala pri zadnjeuvrščeni Ferreiri in slavila z 2:0.

Konec tedna je s svojimi igrami zaznamovalo še nekaj slovenskih nogometašev na začasnem delu onkraj meja domovine. Triindvajseti krog avstrijskega prvenstva je med drugim postregel z dvobojem med Sturmom in Salzburgom, ki so ga prepričljivo dobili rdeči biki. V Gradcu so slavili s 4:1, med strelci pa se je še enkrat več pojavilo ime Kevina Kampla. Reprezentančni vezist je po dobre pol ure igre poskrbel za vodstvo svoje ekipe s 3:0. Vendar to še ni vse, poleg tega je prispeval dve podaji, tako da ima v letošnji sezoni na svojem kontu že osem zadetkov in šestnajst asistenc. Medtem ko je v Nemčiji rojen Slovenec po zadnjem sodnikovem žvižgu z nasmehom zapuščal igrišče, sta bila povsem drugačne volje Darko Milanič in Robert Berić (igral je do 58. minute). »Enostavno moramo sprejeti dejstvo, da je bil Salzburg veliko boljši,« je po tekmi povedal slovenski strokovnjak na klopi Sturma, hkrati pa opozoril, da v klubu po slabem startu drugega dela sezone nikakor ne smejo zagnati panike: »Zaradi poraza ne bom delal drame. To v tem trenutku ne bi bilo pametno, prav tako pa to niti ni pravi način.« Graški klub z izkupičkom sedem zmag, šest remijev in deset porazov na lestvici zaseda sedmo mesto. Salzburg, ki bo v četrtek gostoval pri Ajaxu, pa ima na prvem mestu sedemnajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. To je proti vsem pričakovanjem novinec v ligi Grödig. Lanski prvak druge lige je v soboto vknjižil enajsto zmago v sezoni, s 3:0 je padel WAC in tudi v tem primeru je bil eden pomembnejših členov zmagovalnega moštva Slovenec. Tadej Trdina je v 21. minuti zadel za vodstvo z 2:0 in dosegel svoj peti zadetek v sezoni. Šestindvajsetletni koroški napadalec je igrišče zapustil pet minut pred koncem srečanja.

Tretji poraz Rijeke

Kampl in Trdina nikakor nista bila edina slovenska legionarja, ki sta konec tedna našla žogi pot v mrežo. To je uspelo tudi Romanu Bezjaku. Napadalca bolgarskega prvaka Ludogorca, ki je v Slivenu igral zaostalo tekmo z Neftohimikom, smo tokrat zaman iskali v udarni enajsterici trenerja Stojča Stoeva. Na igrišče je prišel po dobri uri igre, le deset minut pozneje pa se je že veselil enajstega zadetka v sezoni. Ludogorec ima na vrhu lestvice tri točke prednosti pred Litexom iz Loveča, obenem pa je z zmago uspešno opravil generalko pred četrtkovim srečanjem z Laziem. Bolgari bodo namreč v večnem mestu odigrali prvo tekmo šestnajstine finala lige Europa.

Svojo uspešno strelsko serijo pa v Vietnamu nadaljuje Nastja Čeh. Šestintridesetletni nekdanji reprezentančni vezist je drugo sezono zapored član tamkajšnjega prvoligaškega kluba Thanh Hoa, s katerim je v soboto gostoval pri zadnjeuvrščenem An Giangu. Gostje so slavili z 2:1, za uvodni zadetek pa je malo pred koncem prvega polčasa poskrbela prav njihova desetica. To je Čehov tretji zadetek v petih krogih, kar ga uvršča pod sam vrh ligaške lestvice strelcev. Thanh Hoa pa s štirimi zmagami in remijem narekuje ritem v trinajstčlanskem tekmovanju.

V 22. krogu hrvaškega prvenstva je Matjaž Kek z Rijeko gostoval v Zadru in doživel tretji poraz v sezoni. Edini zadetek je v 68. minuti iz enajstmetrovke dosegel Mirko Hrgović. Gostje so imeli pet minut pred koncem izjemno priložnost za izenačenje, a je vratar Mladen Matković prvemu strelcu lige Leonu Benku ubranil strel z bele točke. Domačini so srečanje končali z devetimi igralci, v 70. minuti je bil izključen Con, v 82. pa še Hrgović. Rijeka je tretje mesto na lestvici prepustila zagrebški Lokomotivi, njen zaostanek za vodilnim Dinamom zdaj znaša enajst točk.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste