Košarka

Dragić izboljšal statistiko

STA/M.J.
20. 1. 2014, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenski košarkar Goran Dragić se je ponoči s soigralci iz ekipe Phoenix Suns veselil 23. zmage v tej sezoni severnoameriške lige NBA. Sonca so s 117:103 odpravila Denver, Dragić pa je v 24 minutah v statistiko vpisal 15 točk, šest podaj, pet skokov in dve ukradeni žogi. Phoenix je trenutno sedmi v zahodni konferenci.

Reuters

Igralci Phoenixa, ki v petek proti Dallasu doma niso niti enkrat povedli, so tokrat pred domačimi gledalci vodili od začetka do konca srečanja. Channing Frye je vodil domačo zasedbo s 30 točkami, Markieff Morris pa je vstopil s klopi in dodal 16 točk.

Trener Jeff Hornacek ni nobenemu igralcu namenil več kot pol ure igre, tudi Dragić je igral le 24 minut, sicer pa ima povprečje 35,4 minute, kar je največ v ekipi sonc. Ta so z Denverjem dobila vse tri tekme v sezoni. Na drugi strani se je izkazal Anthony Randolph z 19 točkami in je bil najboljši strelec gostov, čeprav ni bil v začetni postavi, branilec Ty Lawson pa je dodal 17 točk in 14 podaj.

Kevin Durant je dokazal, da ni le zgolj eden najboljših strelcev lige, ampak zelo vsestranski igralec. S 30 točkami, devetimi podajami, šestimi skoki in štirimi ukradenimi žogami je vodil ekipo Oklahoma City Thunder do zmage s Sacramento Kings s 108:93. Oklahoma je tretja na zahodnem delu lige in četrta skupno, vendar tesno za vodilnimi.

Drugi v ligi za Indiano in prvi na zahodu je San Antonio Spurs, ki je s 110:82 odpravil Milwaukee Bucks. Avstralec Patty Mills je z 20 točkami uspešno nadomestil poškodovanega Francoza Tonyja Parkerja, Tim Duncan je za zmagovalce dodal 11 točk in 13 skokov, Marco Belinelli 14, Jeff Ayres in Nando DeColo pa po 13 točk. Brandon Knight je bil z 21 točkami najučinkovitejši igralec najslabše ekipe lige, ki ima skupaj deset zmag in v tem letu še ni slavila.

Arron Afflalo je bil z 20 točkami in 13 skoki najboljši igralec tekme med Orlandom in Bostonom (93:91), ki ga je odločil Tobias Harris (18 točk) s prostim metom 10 sekund pred koncem. Toronto je doma izgubil proti Los Angeles Lakers s 106:112. Nick Young je 15 od svojih 29 točk zadel v zadnji četrtini, Španec Pau Gasol pa je dodal 22 točk za ekipo Los Angeles Lakers, ki je že zaostajala za 19 točk, na koncu pa je druga najboljša ekipa v zgodovini ligi (16 naslovov prvaka, Boston 17) zmagala šele tretjič na zadnjih 15 tekmah.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste