Šport

Real gladko v finale evrolige

U.K.
16. 5. 2014, 23.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V velikem finalu košarkarske evrolige, ki se ta konec tedna s turnirjem najboljše četverice končuje v Milanu, bodo v nedeljo zaigrali košarkarji Maccabija in Reala.

Izraelska ekipa je v današnjem prvem polfinalu z 68:67 premagala moskovski CSKA, madridska pa v drugem tekmece iz Barcelone s 100:62.

Na prvi tekmi so košarkarji obeh ekip poskrbeli za pravo dramo, srečen konec pa je imela le za Maccabi. Moskovčani so dobesedno podarili vstopnico za finale tekmecem, saj so zapravili vodstvo z devetimi točkami (60:51) še sredi zadnje četrtine. Maccabi je v zadnjih minutah vztrajno nižal razliko, se približal na 63:65 in 67:68 le 13 sekund pred koncem tekme. V zadnjem napadu pa so košarkarji ruske ekipe izgubili žogo, v protinapadu pa je nato zadel hladnokrvni Tyrese Rice in Maccabi sploh prvič na tekmi popeljal v vodstvo, zadnji obupni poskus Sonnyja Weemsa za tri pa ni bil uspešen. Pri CSKA je največ točk, 14, dosegel Sasha Kaun, pri zmagovalcih pa je bil najboljši David Blu s 15.

Večerno tekmo pa bodo čim prej pozabili pri Barceloni. Potem ko je ekipa slovenskih košarkarjev Erazma Lorbka in Boštjana Nachbarja zelo dobro začela in vodila s 13:6, je bilo nadaljevanje povsem v znamenju Reala. Madridčani so že do konca prvega dela tekmece ujeli (20:20), potem pa le še stopnjevali ritem. Tretjo četrtino so dobili celo z 28:11, do konca tekme pa so košarkarji v belem povsem ponižali rdeče-modre in na koncu je bil izid kar 100:62.

Pri zmagovalcih sta blestela Sergio Rodriguez z 21 in Nikola Mirotić z 19 točkami, pri poražencih je bil še najboljši (in edini z dvomestnim izkupičkom) Ante Tomić s 16. Lorbek je zbral osem točk in dodal štiri skoke, Nachbar pa je dvoboj končal s sedmimi točkami in tremi skoki.

Veliki finale med Maccabijem in Realom bo v nedeljo ob 20. uri, tekma za tretje mesto med Barcelono in Moskovčani pa ob 17. Real Madrid bo naskakoval osmi naslov prvaka Evrope, a šele drugega v zadnjih 18 letih. Maccabi je nazadnje na zaključnem turnirju nastopil leta 2011, vendar je vseh pet zadnjih polfinalnih nastopov dobil. Evropski naslov pa je nazadnje osvojil leta 2005.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste