Zvezde

Je ljubezen pogoj za dober seks?

Brane Kastelic
18. 11. 2014, 14.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kakšen bi bil vaš odgovor na vprašanje v naslovu kolumne: je ljubezen pogoj za dober seks? Tradicionalni odgovor poznamo: ljubezen je med rjuhami manj pomembna za moške in veliko pomembnejša za ženske. Pa je to res – res? Ali so pomembne, morda celo pomembnejše, tudi druge reči, od njegove razvitosti in njegove tehnike do celo njegovega smisla za humor in njegovega bogastva?

Arhiv Svet24

O seksu in ljubezni mi je najbolj všeč misel, ki nam jo je podaril Gabriel Garcia Marques: »Seks je tolažba, kadar ne moremo imeti ljubezni.« Zelo dobra tolažba. Tudi Woody Allen je modro ugotovil: »Seks brez ljubezni je prazna izkušnja, a kar se tiče praznih izkušenj, je preklemansko dobra.«

Gremo po vrsti. Si zaljubljeni moški ženske, v katero je zaljubljen, v postelji veliko bolj želi? Absolutno. Ker si je bolj želi, si jo želi tudi čim bolj in veliko bolj zadovoljiti kot žensko, v katero ni zaljubljen? Da, vendar samo, če ne da veliko na svoj »sloves« dobrega ljubimca, takih pa ni veliko. Domnevano torej lahko, da se večina moških potrudi po svojih najboljših močeh, pa naj je v žensko zaljubljen ali ne. V igri je tudi poželenje, povsem seksualna želja po neki ženski. Poželenje brez ljubezni po nekem moškem čutijo tudi ženske, vendar to ne pomeni, da se bodo v postelji z njim »potrudile« (zase in zanj!) po najboljših močeh. Večina med njimi – po najnovejši veliki raziskavi celo 78 odstotkov žensk, starih od 20 do 68 let – pravi, da ji seks z moškim, v katerega so zaljubljene, veliko bolj in najbolj zadovolji. Samo osemnajst odstotkov jih je dejalo, da ljubezen ni pomembna za njihovo posteljno zadovoljitev. Zakaj je prvih veliko več kot drugih? Po mojem je odgovor veliko bolj preprost, kot si mislite. Velika večina žensk je v postelji z moškim, v katerega je zaljubljena, veliko bolj sproščena, ima veliko manj zadržkov in je veliko bolj pripravljena »raziskovati« svojo seksualnost, ker temu moškemu zaupa. Poleg tega ta moški čez čas dobro ali zelo dobro pozna in obvlada njeno seksualnost in vse, kar jo najbolj zadovolji, saj si različne ženske želijo različne kombinacije sestavin ljubezenske igre. Podzavestno so v igri tudi še vedno obstoječa dvojna merila: moškim nihče ali vsaj malokdo zameri priložnostni, rekreativni seks (češ, ne morejo si pomagati, vodi jih pokvarjenec v njihovih hlačah), veliko, če ne kar še vedno velika večina pa ženskam zameri ta športni seks in jih malokdo razumevajoče opravičuje z na primer ščemenjem med nogami. Z drugimi besedami: najmanj podzavestno imajo ženske občutek, da ni ravno prav, da seksajo z moškim, v katerega niso zaljubljene. Z moškim, ki ga ljubijo, pa odpadejo vse zavore in zapore.

Večina žensk torej za polnejšo seksualno zadovoljitev potrebuje ljubezen. A mislim, da smo si veliko bolj podobni, kot misli večina, in da ženske v precej enaki meri potrebujejo seks, tudi kadar niso zaljubljene. In ga imajo. In so povsem dovolj zadovoljene. Morajo pa srečati moške, ki bi se morali držati pravzaprav ene same posteljne »dogme«: ženska mora prva doživeti orgazem. Pri tem pa se zadeve nekoliko zapletejo, posebno če verjamemo britanskim ugotovitvam nove raziskave o tem, s kakšnimi moškimi ženske lažje doživljajo orgazme in doživljajo močnejše orgazme. Prvaki naj ne bi bili moški z velikimi in debelimi, ali fanatični izvajalci kunilingusa, ali moški s fantastično tehniko, ki med drugim obvladajo več različnih penetracijskih tehnik (več ji je, dragi moji, več, najmanj sedem), ampak zabavni samozavestni moški iz bogatih družin. Pa to še ni vse: ženske naj bi si pogosteje želele seks z moškim, ki je samozavesten in bogat ali iz bogate družine. Posebno če je lep in ima široka ramena. S takim moškim naj bi tudi doživljale najmočnejše orgazme. Tako je to v Britaniji.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste