Vreme

Vročina popustila. A le začasno!

T.C.
24. 7. 2015, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 34, na Primorskem do 37 stopinj Celzija.

dk

Arhiv Svet24

Jutri bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne nevihte, ki se bodo marsikje zavlekle tudi v noč na nedeljo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 29 do 34 stopinj Celzija.

OPOZORILO

Predvsem na Primorskem bo še velika toplotna obremenitev.

KAKO KAŽE?

V nedeljo zjutraj bo pretežno oblačno, na vzhodu bo večinoma suho, drugod bo občasno še deževalo, na Primorskem bodo tudi nevihte. Nato bo dež ponehal, popoldne bo delno jasno. Osvežilo se bo, na Primorskem bo pihala zmerna burja. V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne lahko v gorah nastane kakšna nevihta.

Arhiv Svet24

IN KAKO SE BOMO POČUTILI?

Kljub za spoznanje nižji temperaturi zraka bo počutje poslabšala toplotna obremenitev, h kateri bo prispevala večja vlažnost zraka. Prostore zračite ponoči in zjutraj. Vročina bo najbolj neprijetna v mestih, znosnejša v višjih legah, zelenem okolju in ob vodi. Vsaj nekaj ur dnevno se poskusite zadrževati v toplotno nevtralnem okolju. Priporočamo večjo previdnost.

UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah 9 in v gorah 10. Sredi dneva se ni priporočljivo zadrževati na soncu, v kolikor se sredi dneva ne moremo izogniti sončnim žarkom, se moram pred njimi zaščititi. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

Obremenjenost zraka s cvetnim prahom trav bo nizka do srednje visoka, koncentracija trpotca bo nizka. Začela se je sezona pojavljanja cvetnega prahu pelina, obremenitev bo nizka. V zraku bo še nizka do srednje visoka koncentracija cvetnega prahu kopriv, ki je manjšega alergološkega pomena. V Primorju bo v zraku nizka koncentracija cvetnega prahu trpotca in koprivovk (krišina in kopriva) ter posamezna zrna trav in ligustra. V zraku je visoka koncentracija spor gliv (Alternaria in Cladosporium).

Arhiv Svet24

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste