Sydney

Ob reki našli popkovino, zdaj iščejo mamo in otroka

R.T.
28. 5. 2024, 09.27
Posodobljeno: 28. 5. 2024, 14.28
Deli članek:

Avstralska policija išče mamo in njenega novorojenega otroka, a v primeru obstaja veliko neznank.

Profimedia
Reka Cooks teče skozi zahodno predmestje Sydneyja.

Nek moški je v ponedeljek na obrežju reke Cooks v predmestju Sydneyja med sprehajanjem psa naletel na krvavo sled, ob kateri sta se nahajali popkovina in placenta. O zadevi je obvestil policiste, ki so v skrbi za zdravje mame in novorojenčka nemudoma začeli z iskalno akcijo. Z mangrovami poraščeno obrežje so prečesavali s psi, a jim novopečene mamice niso uspeli najti. Pozneje so se jim pridružili še potapljači, območje pa je preletaval helikopter. Tudi ta del se je končal brez uspeha. Za pomoč so se danes obrnili tudi na javnost, če bi včeraj na območju slučajno kdo opazil kakšno nosečnico ali žensko v stiski.

»Porod je lahko za mnoge zelo travmatičen dogodek, lahko povzroči veliko stisko. Zelo me skrbi za varnost in duševno zdravje mame ter tudi za varnost njenega otroka,« je po poročanju časnika Sydney Morning Herald prebivalstvo naslovila policijska načelnica Christine McDonald.

Popkovino in placento so že predali v roke forenzičnega patologa, ki bo poskušal ugotoviti spol otroka, kako dolgo je trajala nosečnost in kdaj natančno je ženska sploh rodila. »Trenutno obstaja veliko neznank,« je potrdila McDonaldova. Zaenkrat ne vedo niti tega, ali je bila popkovina prerezana oziroma kako je bila odstranjena. Preiskujejo tudi možnost, da je mama rodila drugje.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka