V ruskih rokah

Bizaren svet ameriškega vojaka: Z rusko punco sta bila kot »mačka in pes«

R.T.
12. 5. 2024, 16.34
Posodobljeno: 12. 5. 2024, 16.41
Deli članek:

Na dan prihaja vse več pikantnih, mestoma bizarnih, pa tudi krvavih podrobnosti iz življenja ameriškega vojaka, ki so ga na začetku maja v Vladivostoku aretirali ruski organi pregona.

Profimedia
Gordon Black in Aleksandra Vaščuk

Poročali smo že, da so ruski policisti 2. maja v Vladivostoku aretirali ameriškega narednika Gordona Blacka, ki je rok služil v ameriški vojaški bazi v Južni Koreji, a se je v Rusijo odpravil za petami svoje ruske partnerke. Ruski mediji so po aretaciji poročali, da je Black Aleksandro Vaščuk iz Vladivostoka spoznal prek spleta. Nekaj časa sta skupaj živela v Južni Koreji, a naj bi se sprla, zato se je Rusinja vrnila v domovino. Black naj bi ji nato v Vladivostoku, kamor se je odpravil za njo, ukradel 200.000 rubljev (približno 2000 evrov), zaradi česar je pristal v ruskem priporu.

V zadnjih dneh so številni ameriški mediji poročali, da je Black sodeč po objavah na družabnih omrežjih podpornik nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Rad je kritiziral trenutnega predsednika Joeja Bidna, pa tudi zvezo Nato, ki da je »agresivna,« zato sam razume stališča Rusije. Za tiskovno agencijo Reuters sta zdaj spregovorili njegova mama Melody Jones in njegova odtujena soproga Megan Black, ki skupaj z njuno šestletno hčerko živi v ameriški zvezni državi Teksas in je z Blackom v postopku ločitve. Njuni pričevanji sta pretresljivi.

Profimedia
Gordon Black in Aleksandra Vaščuk

Mama Melody je pojasnila, da sta se sin Gordon in njegova ruska punca ravsala »kot mačka in pes.« »Povedala sem jima. Ne rabita biti skupaj. Eden od vaju jo bo nekega dne skupil.« Po besedah soproge Megan je Gordon nekaj mesecev pred aretacijo na njeno presenečenje poklical iz Južne Koreje, da bi govoril s hčerko, a je bil pogovor vse prej kot običajen. Gordon in njegova ruska punca naj bi si namreč kar med telefonskim pogovorom skočila v lase, pri čemer naj bi se vse skupaj sprevrglo v nasilje. Vaščukova naj bi med kričanjem izvlekla nož in Gordona zabodla. Pri Reutersu navedb niso uspeli preveriti pri Blacku, ki trenutno ždi v ruskem priporu.

Megan je navedla še, da je svojega bodočega moža leta 2014 spoznala v enem od lokalov v teksaškem Killeenu, ki se nahaja nedaleč od vojaške baze, kjer je bil Black takrat nastanjen. Prva štiri skupna leta v razmerju ni bilo težav, a je njun zakon začel razpadati nekje leta 2018, Gordon pa je malo pred odhodom v Južno Korejo začel postopek ločitve. Pozneje kljub sodni odločbi ni želel plačevati preživnine za hčerko, Meghan se je do deleža njegove vojaške plače dokopala šele, ko se je z odvetniki obrnila na vojsko. Da si je v Južni Koreji našel novo, rusko partnerko, je januarja 2022 ugotovila prek Facebooka, ko je opazila njune skupne fotografije. Pričakovala, da se bo zdaj iz Južne Koreje, kjer se mu je izteklo služenje vojaškega roka, vrnil v Teksas, da bosta lahko končno zaključila ločitveni postopek, a je presenečena spoznala, da je odpotoval v Rusijo, kjer so ga aretirali. 2. maja, istega dne, ko so ga aretirali, naj bi ji poslal telefonsko sporočilo, v katerem je zapisal, da »se ne bo vrnil domov.« Od takrat se z njim ni več slišala.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste