Hrvaška

Lastnica bara fizično nad delavki: “Potegnila me je za lase in raztrgala majico”

S.Š.
17. 7. 2023, 18.21
Posodobljeno: 17. 7. 2023, 18.21
Deli članek:

Ženska dekletoma ni želela plačati, nato pa se je vnel prepir, ki se je končal s fizičnim obračunom.

Profimedia
Začelo se je s prepirom, zaradi fizičnega obračuna pa končalo s posredovanjem policije.

Dve Zagrebčanki sta pri iskanju dela srečo poskusili kar na Facebooku, v skupini za iskalce zaposlitve. Kmalu po objavi ju je kontaktirala lastnica bara Coco Barocco v Rogoznici in jima ponudila delo z vključeno namestitvijo in hrano. 21-letna D.G. in 22-letna A.A. sta v Rogoznico prispeli v četrtek, domov pa se že v soboto vrnili pretepeni in brez denarja.

Z lastnico bara Tanjo Marijanović sta se po telefonu dogovorili, da bosta delali zgolj v popoldanskih urah, od 16. do 1. ure zjutraj. Naslednje jutro sta se odpravili na plažo, ko pa sta se vrnili v sobo, jo je na telefonu pričakalo obvestilo o neodgovorjenih klicih s strani Marijanovićeve. Ta si je namreč premislila, ter želela, da bi dekleti delali od 10.30 do 15. ure ter zvečer od 19. do 12.45.

Sobica na podstrešju brez stranišča

“V mesto sva prispeli v četrtek, tam pa so naju namestili v sobico na podstrešju, kjer ni bilo kopalnice in klime, v majhnem prostoru pa je bilo izjemno vroče, saj je notri vdirala para iz kuhinje. Prav tako je bila soba polna kobilic in ščurkov. Že takoj sva se dogovorili, da začneva iskati drugo službo in se odseliva, takoj ko bo to mogoče. V kratkem času, ki svo ga preživeli tam, svo se tuširali na plaži in uporabljali stranišče za goste bara. To se je nahajalo tik ob najini sobi, za katero nisva dobili niti ključa. Hrana, ki nama jo je ponujala lastnica bara je bila pravzaprav tisto, česar gostje niso pojedli. “Nista gostje, da bi lahko izbirali, kaj bosta jedli,” nama je dejala.” priča ena izmed deklet.

“Imeli sva še nekaj drugih ponudb za delo, a sva se za to odločili, ker nama je bilo ponujenih 1400 evrov mesečnega plačila. Ko sva prispeli, nama lastnica bara ni želela izplačati potnih stroškov, prav tako pa ni želela, da podpišemo pogodbo o delu. Obe sva že delali v gostinstvu, zato sva jo prosili, da nama vsaj dokler ne podpišemo pogodbe izplačuje dnevnice,” je dodala druga.

Do prepira naj bi prišlo že prvi dan, ko ju je ženska odpustila zaradi neupoštevanja delovnega časa, kljub temu, da so se sprva dogovorile drugače. 

Denar vzeli iz blagajne

Dekleti sta nato dejali, da je lastnica vedno v lokalu, razen takrat, ko se želi kdo pogovoriti o denarju in izplačilih. “Izogibala se naju je, ker sva od nje zahtevali denar za potne stroške. Ker tisti dan v bar sploh ni prišla, midve pa sva se pripravljali na odhod, saj naju je že čala avtobus, sva delavcem v baru rekli, da bova denar vzeli iz blagajne v restavraciji, če ne bo prišla prav čas. Na koncu sva storili ravno to, nato pa so medtem, ko sva se preoblačili, v najino sobo “vdrli” zaposleni in zahtevali, da denar vrnema.”

Prišlo je do obračuna, nato pa se je pojavila lastnica, ki je dekleti nagnala iz hiše. 

“Začela je vpiti in zahtevala, da ji povemo kje je težava. Nato je dejala da nisva normalni in me napadla. Prijatelju sem dejala, da naj posname kaj se dogaja, saj sem želela imeti dokaz. To je žensko še bolj razburilo, zato me je začela vleči za lase, raztrgala majico in me porinila tako, da sem z glavo udarila ob rob postelje.”

Posredovali so še drugi delavci, ki so pretep prekinili, dekleti pa sta se nato zaprli v sobo in poklicali policijo. “Bali sva se zapustiti sobo. Videli sva, da se pred barom zbira veliko ljudi, kar naju je nekoliko pomirilo. Kljub temu sva v sobi čakali, dokler ni prispela policija.”

Dekleti so odpeljali na policijsko postajo, kjer sta podali izjavo o dogajanju, lastnico bara in dva izmed zaposlenih pa so pridržali. Odločili sta se tudi, da lastnico zaradi zaposlovanja “na črno” in neizdajanja računov prijavita inšpekciji.

“Selfie” iz policijskega avtomobila

Lastnica Tanja je medtem na svojem Facebook profilu objavila fotografijo, ki je bila posneta v policijskem avtomobilu, zraven pa pripisala: "Izlet v šibeniški zapor... #NemojPoGlaviDruzePlavi"

Ko so se nanjo obrnili za komentar, je na kratko odgovorila, da ni nikogar napadla in da nima kaj dodati, saj se ni nič zgodilo. "V 40. letih, kolikor opravljam to delo, še nisem srečal takšnih delavcev. Ne morem verjeti, da imam pri svojih letih opravka s takšnimi ljudmi.” 

Hrvaška policija dogajanja še ni komentirala.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste