Ga žene bolezen?

Putin naj bi imel raka ali Parkinsonovo bolezen

R.T.
1. 4. 2022, 18.34
Posodobljeno: 1. 4. 2022, 18.39
Deli članek:

Zdravstveno stanje ruskega predsednika je velika uganka.

Reuters
Bil naj bi napihnjen in oslabljen.

Ruski predsednik Vladimir Putin kljub vztrajnemu molku ne uspe narediti konca govoricam o njegovem zdravstvenem stanju. Sploh ker se je med nedavnimi javnimi nastopi zdel »napihnjen« in »oslabljen«.

Podoba stoične moči, s katero se je 69-letnik dolga leta ponašal, se je v zadnjih nekaj letih drastično spremenila. Od tod tudi špekulacije, da Putinovo zdravje ni več najboljše.

Ruski medij Proekt media, do katerega v Rusiji ni mogoče dostopati, poroča, da je s Putinom v črnomorski Soči kar 35-krat poletel moskovski kirurg Jevgenij Selivanov, specializiran za raka ščitnice.

Novembra 2020 je politični analitik Valerij Solovej poročal, da ruskega predsednika pestita rak in Parkinsonova bolezen. Navedel je tudi, da je Putin že prestal operacijo trebušnega dela.

Obstajajo posnetki, na katerih je mogoče opaziti neprestano premikajočo se Putinovo nogo in trzanje prstov na roki; zgodilo se mu je tudi, da je sredi televizijskega prenosa doživel napad kašlja.

Profimedia
Putin z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom.

V omenjenem poročilu je mogoče zaslediti še več imen zdravnikov, ki potujejo s Putinom – še posebej v Soči, ki mu je očitno bolj pri srcu kot Moskva. Med njimi je tudi kirurg Aleksej Ščeglov, prav tako strokovnjak za ščitnico.

Po nekaterih teorijah naj bi se ruski voditelj za invazijo na Ukrajino 24. februarja odločil tudi zaradi vztrajnega slabšanja njegovega zdravstvenega stanja. Kot poroča britanski tabloid The Sun, bi njegov »napihnjeni obraz« in »sla po nasilju« lahko bila posledica zdravljena rakavega obolenja s steroidi. V omenjenem poročilu je mogoče zaslediti tudi, da se je Putin sam zanimal za zdravljenje raka ščitnice.

Da morda nekaj ni v redu z njegovim zdravjem, nekateri sodijo tudi po precejšnjih varnostnih razdaljah, ki se jih poslužuje Putin in čez katere je zabavljal marsikateri uporabnik družabnih omrežij. Po nekaterih poročilih so bili številni politiki in člani osebja prisiljeni v dvotedensko karanteno pred srečanjem z ruskim predsednikom. Nekatere naj bi celo strpali v namenski dezinfekcijski predor.

Profimedia
Putin in nemški kancler Olaf Scholz - precej vsak k sebi.

V poročilu niso pozabili niti, da je Putin večkrat izginil zaradi domnevnih zdravstvenih težav. Prvič novembra 2012, ko je odpovedal vrsto potovanj in obiskov. Nato še leta 2015, ko se ni pojavljal v javnosti, vsi dogodki, ki so ga vključevali, pa so bili posneti vnaprej. Stanje naj bi se mu še posebej poslabšalo v letih 2016 in 2017, ko je redno potoval v Soči, običajno v družbi vsaj petih zdravnikov – novembra 2016 jih je bilo z njim kar 12. Dve leti pozneje je Putin odpovedal vse javne nastope. Takrat je priznal, da ga muči prehlad. Septembra lani se je zatekel v samoizolacijo, dogodkov pa se je udeleževal preko video povezave.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste