V gozdu od nedelje

Po mrzli in megleni noči vendarle našli malo Julio!

R.T.
12. 10. 2021, 10.11
Posodobljeno: 12. 10. 2021, 16.01
Deli članek:

Na območju gozda pod hribom Cerchov v bližini nemško-češke meje se je danes nadaljevalo iskanje pogrešane osemletne Julie, ki je odtavala v neznano. Okoli 14. ure so jo našli.

Krimi Plzen
Julia je bila od nedelje popoldne izgubljena v gozdu.

8-letno Julio je po naključju našel gozdar. »Je podhlajena, vendar njeno življenje ni ogroženo,« je dejal župan mesteca Všerub. Deklico so našli na jasi pod vznožjem hriba Cerchov. Po pregledu v zdravstvenem domu jo bodo odpeljali v Nemčijo, kjer jo že čakajo presrečni starši.

Malo Julio mrzlično iščejo so iskali vse od nedelje. Spomnimo, v nedeljo je po gozdu pohajkovala družina iz Berlina, vključno z Julio, njenim dve leti mlajšim bratcem in devetletnim bratrancem. Otroci so se oddaljili in izginili med drevesi, starša pa sta jih iskala brez uspeha. Obrnila sta se na češko policijo, ob mraku pa se je začela bitka s časom, saj so temperature padle na vsega pet stopinj Celzija. Julijinega brata in bratranca so v večernih urah našli, za Julio pa se je izgubila vsaka sled.

Včeraj je območje prečesavalo približno 700 gasilcev, policistov in prostovoljcev iz Nemčije in Češke, območje je preletaval helikopter, pri iskanju pa so pomagali tudi policijski psi. Iskanje se je tudi včeraj zavleklo globoko v mrzlo noč, a Julie niso uspeli najti. Po poročanju češkega časnika Blesk bi moral ponoči območje preletavati helikopter, opremljen s termovizijsko kamero, a ta po navedbah tiskovnega predstavnika policije zaradi slabih vremenskih razmer ni mogel vzleteti. Na območje se je danes zjutraj odpravila specializirana ekipa gorskih reševalcev iz bavarskega okrožja Zgornje Pfalško, ki je posebej usposobljena za reševanje v gorah, zlasti Alpah. Gre sicer za obsežno gozdno območje z gostim rasjem in ozkimi stezicami. Na območju je tudi več zapuščenih zgradb, ki jih je v preteklosti uporabljala mejna policija. Iskanje je težavno tudi zaradi vremenskih razmer, temperatura se je po navedbah Bleska ponoči spustila pod ničlo, ob jutrih pa tam zavlada gosta megla. 

»Temperature okoli ledišča so seveda nevarne. Delamo vse, kar lahko, da bi Julio našli živo. Vsi prisotni smo do konca predani iskanju,« je dejal tiskovni predstavnik policije Florian Beck. Njegova kolegica na češki strani Dana Ladmanova je pojasnila, da zaenkrat ni znakov morebitnega kaznivega dejanja, tako še vedno sklepajo, da se je osemletnica izgubila. »Gre za težaven teren, obkrožen z gozdom,« je dodala. Staršem in družinskim članom medtem nudijo psihološko pomoč. 

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan