Izbran in drag okus

FOTO: Glamurozna Melania: jakna 45.000 evrov, torbica 12.000 evrov

M.V.
28. 11. 2018, 20.10
Deli članek:

Ameriška prva dama, kot njen soprog, navdušuje in razburja. Toda pri njej ne gre toliko za »verbalni delikt«, kot gre za vizualno provokacijo. So Melanijine obleke res nesramno predrage?

Profimedia
Jakna za 45.500 evrov.

Nekateri špekulirajo, da prva dama Melania Trump izbira obleke, ker želi s svojo opravo nekaj subtilno sporočiti. Posebej naj bi sporočila letela na njenega moža in njegovo administracijo. Nekateri »poznavalci« menijo, da naj bi Melanijin izbor oblačil kaznoval Donalda Trumpa za njegovo vedenje in nastopaštvo. Na drugi strani pa Melanijini oboževalci občudujejo njeno izbiro. Dobavitelj prve dame Michael Kors njen stil dojema kot »poenostavljen glamur«. Tisti, ki se nad modno opravo prve dame zgražajo, bi morali vedeti, da njenih »cunj« ne plačajo davkoplačevalci, temveč jih plačuje sama, včasih pa jih oblikovalci skrojijo zastonj, saj to za njih predstavlja izjemno priložnost za oglaševanje. Toda nekatere obleke, ki jih nosi Melania, so na voljo tudi v redni prodaji. Kakšna je njihova cena?

Profimedia
Melania Trump in plašč Bottega Veneta.


Plašč Bottega Veneta, 3490 evrov
Melania Trump je otrokom vojaških družin, povabljenim v Belo hišo ob prazniku noč čarovnic, delila sladkarije v pletenem čopičastem volnenem plašču. Mnogim se je seveda tudi to zdelo neprimerno.

Čevlji Manolo Blahnik, 552 evrov
Prizor, ki je vzbudil največ razburjenja v ameriških in mednarodnih medijih. Potem ko je hurikan Harvey lani prizadel Teksas, sta se predsednik in prva dama čez trato Bele hiše sprehodila proti helikopterju. Posebej so se ljudem zataknile v oči visoke pete prve dame. Kljub vsemu zgražanju so bili čevlji Manolo Blahnik kmalu razprodani, Melania pa je v Teksasu pristala v supergah.

Profimedia
Bluza Gucci

Bluza Gucci, 971 evrov
Oktobra 2016 je na predsedniški debati v Misuriju Melania nosila »pussy bow« bluzo rožnate barve. Takrat so se širile špekulacije, da je s tem želela nasloviti takrat objavljeni posnetek Donalda Trumpa, ki je govoril, da lahko ženske zgrabi za »muco«, kajti »ko si enkrat slaven, ti bodo to dopustile«. Tiskovna predstavnica kampanje je takrat dejala, da je ujemanje zgolj naključno.

Obleka J. Mendel, 6175 evrov
Potem ko je razburila jakna »I really don't care, do u?« (Res me ne briga, kaj pa tebe?), ki jo je Melania nosila ob obisku otrok imigrantov v Teksasu, je prevladalo mnenje, da je šlo za skrajno neokusno izbiro, zato je bila Melanijina naslednja javna oprava bolj konservativna. Za srečanje s Thereso May v Veliki Britaniji je izbrala bledo rumeno nagubano obleko. Tudi tega artikla v trgovinah ni več na zalogi.

Profimedia
Jakna in krilo Michael Kors.

Jakna in krilo Michael Kors, 8466 evrov
Oblečena v glamurozno jakno in krilo je prva dama spremljala Trumpov nagovor kongresa. Na kritike je tokrat odgovoril kar modni oblikovalec Michael Kors in poudaril, da je Melania Trump dolgoletna stranka njihovega butika v New Yorku. »Ima poglobljeno zavedanje o tem, kaj pristoji njej in njenemu življenjskemu slogu ter kaj ne. Moja vezena črna obleka je temu primerna.«

Profimedia
Hlače Bally, čevlji Manolo Blahnik, torba Birkin bag.

Hlače Bally, čevlji Manolo Blahnik, torba Birkin bag, 12.407 evrov
Šolanja v New Yorku je bilo konec. Melania in sin Barron sta zapustila Trumpovo stolpnico in pristala na trati Bele hiše. Fotoobjektivi so »zaškljokotali« in ujeli prizor dneva. Daleč najdražji del Melanijine oprave je bila njena torbica Birkin, ki jo Američanke lahko kupijo za nekaj več kot enajst tisoč evrov.

Profimedia
Srečanje s Putinom.

Plašč Gucci
Letos sta se v Helsinkih sestala dva najmočnejša svetovna voditelja, Donald Trump in Vladimir Putin. Ameriška prva dama je nosila bledo rumen plašč z motivom metulja na pasu. Plašč je še vedno v prodaji.

Obleka Delpozo, 2600 evrov
Melania Trump je Združene narode lani nagovorila o spletnem izsiljevanju, toda ljudje niso mogli nehati govoriti o njeni 2500 dolarjev vredni obleki z obilnimi rokavi. Novinarka Kate Taylor z Business Insiderja je zapisala, da izbira obleke razkriva pomanjkanje izkušenj z javnim nastopanjem, saj »iz daljave sicer ni bila videti prevelika, vendar je bila neprimerna za govorniški oder«.

Jakna Dolce & Gabbana, 45.500 evrov
Voditelji gospodarsko najbolj razvitih držav G7 so se lani sestali na Siciliji, v mestu Catania. Ameriški voditelj je prišel v spremstvu soproge, ki je nosila obleko, katere znesek je višji od letnega dohodka večine Američanov. Za nakup pisane jakne je najprej treba položiti 22.740 evrov depozita.

Profimedia
Melania Trump v obleki Herve Pierre.

Obleka Herve Pierre, neprecenljivo
Večer po inavguraciji novega ameriškega predsednika je bil seveda na vrsti prestižni inavguracijski ples. »Sestala se je s Hervom in mu pojasnila vizijo svojega videza. Želela je nekaj modernega, lahkega, unikatnega in nepričakovanega,« je pojasnila tiskovna predstavnica prve dame Stephanie Grisham. Tovrstne kreacije so neprecenljive. Trumpova je obleko donirala muzeju ameriške zgodovine. 

Estrada

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

Zanimivosti

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno