Svet

MOL odpovedal najemno pogodbo Slovenskemu društvu Hospic

STA
16. 7. 2015, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (MOL) je Slovenskemu društvu Hospic odpovedal najemno pogodbo za hišo na Hradeckega cesti, kjer je domoval edini hospic v Sloveniji, piše današnji Dnevnik. Po navedbah časnika bo v prostorih najverjetneje deloval zavod Ljubhospic, društvo Hospic pa je dobilo ponudbo za najem prostorov v Mozirju.

Foto Tomek

Kot poroča Dnevnik, je bilo odpoved pogodbe tudi pričakovati, potem ko je zaradi pomanjkanja sredstev hiša maja zaprla svoja vrata, še bolj pa, potem ko je mestni zavod Lekarna Ljubljana pod vodstvom Marjana Sedeja napovedal ustanovitev novega zavoda Ljubhospic.

Predsednica društva in vodja hiše hospica Renata J. Roban po sredinem sestanku s predstavnicami stanovanjskega sklada še ni vedela za odpoved pogodbe. Kot je povedala za Dnevnik, so jim želele vročiti "neko dokumentacijo", a je niso sprejeli, rekoč, da naj jo pošljejo njihovi pravni službi. "Mislili smo, da gre za informativni sestanek, a se je izkazalo drugače. Predstavnice sklada so nas obvestile, da smo v prekršku, ker ne sprejemamo bolnikov, zato lahko le predvidevamo, da nam bodo prekinili pogodbo," je dejala Robanova.

Julka Gorenc s sklada je za Dnevnik pojasnila, da je najemna pogodba "prenehala veljati", ker je Slovensko društvo Hospic tam prenehalo izvajati celostno hospic oskrbo, in da bodo, če bodo tudi v prihodnje upravljali z omenjeno stavbo, "po vsej verjetnosti" na javnem razpisu iskali drugega usposobljenega izvajalca celostne hospic oskrbe.

Malo verjetno je, da bi na Hradeckega cesto prišel kdo drug kot prav zavod Ljubhospic, za ustanovitev katerega je Sedej tudi na zadnji seji mestnega sveta dobil široko podporo. Glede na izjavo Gorenčeve se torej poraja vprašanje, ali bi novi zavod oziroma Lekarna Ljubljana lahko stavbo dobila celo v upravljanje, piše Dnevnik.

Je pa društvo v zadnjih dneh dobilo ponudbo Jurija Maleševića iz podjetja Interdesign Group. Ponudil jim je prostore v Mozirju, kjer naj bi pred dvema letoma zaživel Inštitut za avtizem in sorodne motnje, a se to ni zgodilo. V prvi fazi društvu tako ponuja 17 garsonjer s parkovnimi površinami in parkiriščem, njegov edini pogoj pa je, da vso najemnino namenijo nadaljnjemu razvoju tako infrastrukture kot vsebin v njej, še poroča Dnevnik.

Hiša Hospic, katere financiranje je ob prostovoljnem delu potekalo preko zbranih donatorskih sredstev ter s sofinanciranjem iz proračunskih sredstev občine, je nehala delovati maja letos. Zmanjkalo ji je namreč finančnih sredstev, imela je tudi večje neporavnane obveznosti. Poleg tega ji v pogajanjih z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter ministrstvom za zdravje ni uspelo najti sistemske rešitve za financiranje.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste