Svet

V hrvaški občini istega dne kosili travo in kidali sneg

STA/J.P.
3. 7. 2015, 12.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V občini Čeminec v Baranji na vzhodu Hrvaške so odkrili številne nepravilnosti pri poslovanju prejšnjega občinskega vodstva. Poleg domnevnih malverzacij s prodajo zemljišča so plačali stroške dežuranja delavcev za 31 dni v februarju 2012 ter nakazali denar za košenje trave in kidanje snega, ki naj bi potekala na isti dan.

Twitter

Na kazniva dejanja je opozoril novi župan občine Zlatko Pinjuh, ki je vodenje Čeminca prevzel oktobra lani po izrednih volitvah. Njegov predhodnik Damir Rešetar je pred tem storil samomor. Neuradno zato, ker se ni zmogel upreti pritisku oseb, ki so ga potiskale v kriminal, poroča Jutarnji list.

Časnik navaja, da je nova občinska oblast našla bizarne fakture za plačilo storitev vzdrževanja javnih površin. Med drugim sta dva zaposlena v občinskem komunalnem podjetju zapisala, da je bil vsak izmed njiju dežuren 31 dni februarja 2012. Na podlagi 496 ur dežurstva sta prejela nekaj manj kot 25.000 kun (3300 evrov).

Novi občinski župan Pinjuh trdi, da so njegovi predhodniki najdražjem ponudniku plačali milijon kun (131.500 evrov) za obnovo nogometnega igrišča v vasi Grabovec, ki tudi nikoli ni bilo zgrajeno do konca. 

Decembra 2012 so za košenje trave zaračunali približno enak znesek, kot je znašalo februarsko dežurstvo, obenem pa so zahtevali tudi več kot 80.000 kun (10.500 evrov) za storitve zimske službe.

Bivša čemineška oblast je zasebnemu podjetju Auto Lozić z območja Đakova prodala tudi zemljišče, ki je bilo predvideno za gradnjo bencinske črpalke. Prodali so ga kot kmetijsko zemljišče za 82.000 kun (10.800 evrov), zasebno podjetje pa je na temelju tega zemljišča od banke dobilo 137.000 evrov vredno hipoteko na posojilo.

Bencinska črpalka še ni zgrajena, čeprav bi morala biti že leta 2009. Medtem so nekateri nekdanji občinski uradniki začeli voziti avtomobile, ki jih prodaja Auto Lozić, navaja zagrebški časnik.

Novi občinski župan Pinjuh trdi, da so njegovi predhodniki najdražjem ponudniku plačali milijon kun (131.500 evrov) za obnovo nogometnega igrišča v vasi Grabovec, ki tudi nikoli ni bilo zgrajeno do konca. Potrdil je, da so vložili kazenske ovadbe proti več nekdanjim odgovornim osebam v občini.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste