Svet

Snežno neurje že povzroča težave

STA/M.J.
27. 1. 2015, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Veliko snežno neurje, ki je v ponedeljek zajelo severovzhodni del ZDA, vsaj v mestu New York še ni uresničilo bombastičnih napovedi o neurju zgodovinskih razsežnosti, vendar pa so tudi tam zvečer in čez noč prepovedali promet za vsa motorna vozila ter ustavili javni promet. Najhuje naj bi bilo danes.

Reuters

V ponedeljek je močno snežilo in pihal je tudi veter, zaradi česar je bilo v ZDA odpovedanih okrog 7300 poletov, vendar pa se je v mestu New York proti večeru vreme uneslo in sneg se je že začel taliti. Župan Bill de Blasio je vztrajal pri črnogledih napovedih in je zatrdil, da bo najhuje čez noč. Javni promet so potem ustavili in od 23. ure zvečer po krajevnem času uvedli policijsko uro za osebna vozila na cestah.

Prepoved vožnje je za 13 okrožij uvedel tudi guverner države New York Andrew Cuomo in kršitelje posvaril, da jih čaka denarna kazen v višini 300 dolarjev. "Ni šala, če ljudje obtičijo na avtocestah," je dejal guverner. Podobne ukrepe so uvedli tudi v New Jerseyju, pa tudi v delih Connecticuta in Massachusettsa.

Za vsak primer so za danes množično zaprli šole, odpovedane so športne prireditve, oblasti pa pozivajo ljudi, naj ostanejo doma in pridejo na plano šele v sredo, ko bo ponovno zasijalo sonce.

V samem mestu New York je bilo v ponedeljek do večera snega le za dobrih deset centimetrov, težave pa je povzročal močan veter, čeprav ne tako močan, kot so napovedovali.

Orkanski vetrovi do 100 kilometrov na uro naj bi na severovzhod pripihali danes. Po mestih, kot je New York, posebne službe pobirajo brezdomce in jih vozijo v zavetišča, čeprav se je velik del znašel sam in zavzel vagone podzemne železnice, iz katerih so jih potem pregnali v zavetišča, ko so vlaki nehali voziti.

Vetrovi naj bi danes povzročali težave v oskrbi z elektriko in ovirali telefonske zveze, internet ter televizijske signale. Po številnih zloveščih svarilih oblasti in medijev, ki napovedujejo konec sveta, so ljudje nevarnost vzeli resno in se založili s hrano ter pijačo.

Cena za vrečo soli je čudežno zrasla, nekateri lastniki lokalov pa ponujajo posebne popuste za pogumne, ki si upajo ven. V ponedeljek za to kaj posebno veliko poguma ni bilo potrebno.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste